2015- Anul Caprei de Lemn





Conform calendarului chinezesc, noul an astrologic va incepe pe 19 februarie 2015 si isi va incheia influenta pe 7 februarie 2016.
Anul Caprei de Lemn (sau Oaie), este cel de-al 32-lea an al Caprei de Lemn Verde si promite o perioada de bine si prosperitate,stabilitate si flexibilitate in relatiile la nivel global. Mai  putin violent ca 2014, trebuie sa nu uitam ca zodia Caprei (care corespunde lunii iulie in calendarul vestic -luna de vara), este incarcata cu elementul  foc  si poate provoca oracand situatii conflictuale si  neintelegeri. Nu va fi exclus un nou conflict, revolta sau razboi sa inceapa in aceasta perioada intr-o zona arida a globului .Anul 1991 si 2003 au fost ani ai Caprei si ani de lupta in Kuwait(1991) si Iraq (2003). Cu actiunile sangeroase intreprinse de gruparile ISIS in Iraq si Siria, sa nu ne surprinda  ca un nou razboi sa inceapa in zona Golfului.

Pe de alta parte , elementele ce caracterizeaza interiorul Caprei ( focul Yin ,pamantul Yin si lemnul Yin) vor impulsiona favorabil imobiliarele ,industria divertismentului, finante si banci, minerit, sport, automobile, educatia si comunicatiile. Atmosfera economica va fi putin mai stabila si cu mai putine fluctuatii dramatice.

Energia foarte puternica a elementului pamant va face ca Anul Caprei sa aduca accidente provocate de acest element(cutremure,alunecari de teren,prabusiri de cladiri,avalanse etc.)iar absenta totala a elementului apa va influenta mediul si vom asista la numeroase incendii de padure, furtuni puternice, schimbari severe de vreme si distrugeri serioase ale mediului inconjurator.

Elementul pamant fara imbratisarea elementului apa face ca 2015 sa fie un an cu risc major in circulatia rutiera. Drumurile care sunt simbolizate de acest element, vor fi supuse la tot felul de accidente.  Atentie marita pentru toti soferii!! Accidentele rutiere se vor inmulti in acest an si  este bine de stiut ca faimosul accident de masina a lui James Dean s-a intamplat in 30 septembrie 1955, deasemenea un an al Caprei de Lemn.

Din punct de vedere al sanatatii, stomacul, pancreasul, celulele  si sistemul muscular vor fi puternic influentate de Capra de Lemn. Absenta apei va slabi rinichii, deci prin urmare si sistemul imunitar. Mai multa  apa si suplimente precum Omega 3, antioxidanti ( vitamina E, C) si sucurile de fructe va alunga influenta nefasta asupra organismului. Boli precum diabet,obezitate,disfunctii renale se pot instala in acest an cu progrese severe in urmatorii ani, deci atentie la dieta dvs. Iulie, octombrie si ianuarie 2016 sunt lunile cele mai periculoase pentru acest segment de viata.

Economia 2015 ar putea fi in continuare  pe un trend pozitiv, in special in primavara si vara acestui an. Industria lemnului (ceea ce include cea textila,tipografie,media,reviste,ziare) si industria metalului (masini,banci,hitech) se asteapta sa obtina profituri majore in Anul Caprei de Lemn.Mai putin eficiente vor fi constructiile, agricultura,asigurarile si imobiliarele.

Tari precum China va uimi pana la sfarsitul acestui an prin progresele economice in domeniul IT si comunicatii, Sudul Asiei in special Singapore , Vietnam si Indonezia vor infrunta probleme economice  legate de inundatii si furtuni puternice, Japonia va cunoaste imbunatatiri serioase in domeniul electronic, Coreea de Sud va surprinde cu vanzarile de automobile, economia Rusiei va creste constant iar conflictul cu Ucraina se va stinge usor gratie multor miscari din spatele cortinei.  Europa se va diviza economic. Tarile europene nordice vor cunoaste crestere economica destul de serioasa in detrimentul celor din sud. Si unele si altele  insa  vor beneficia de investitiile Chinei in aceste zone.

In relatiile internationale Anul Caprei de Lemn este un simbol al optimismului si flexibilitatii si, desi vor fi inca conflicte si neintelegeri pe tot cuprinsul globului , oamenii vor fi mult mai dispusi catre negocieri si compromisuri. 2015 se va face remarcat printr-o serie de acorduri internationale si intelegeri la nivel global de maxima importanta cu efecte de lunga durata.



Raymond Lo

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.