Karma negativa



Universul functioneaza dupa legi clare si foarte logice. Una dintre ele este legea cauzei si a efectului. Aceasta spune ca orice cauza are efectul sau si orice efect are cauza sa, astfel hazardul este doar numele pe care il dam unui proces de care nu suntem constienti inca. Insa acest principiu, atat de simplu si atat de valabil, este de cele mai multe ori redus, “transpus in practica”, de catre oamenii neinitiati  la un sistem de tip fapta-pedeapsa sau fapta-rasplata.

Sistemele fapta-pedeapsa ne invata ca, daca am fost “copii rai” trebuie sa ne platim greseala pentru a fi iertati. Ne-am obisnuit sa platim cu suferinta si lipsuri de toate felurile, sa le acceptam pe toate in speranta ca o forta exterioara, necunoscuta si atotputernica ne va ierta candva, si astfel ne vom putea continua evolutia. Daca sunteti o persoana care accepta ideea reincarnarii, inseamna ca deja v-ati familiarizat cu notiunea de karma – ansamblul tuturor faptelor/gandurilor/emotiilor/etc. pe care un individ le-a acumulat de-a lungul reincarnarilor. Pe scurt, istoria personala.

Sa presupunem ca intr-un fel sau altul ati aflat lucruri mai putin placute referitoare la karma dumneavoastra  Si daca fraza “trebuie sa sufar pentru a-mi plati karma, asta este voia divina!” va suna cunoscuta, atunci ar fi bine sa incercam impreuna sa intelegem “Voia Divina”. 

Cand vorbim de ”Voia Divina” fiecare limiteaza acest subiect la propriile conceptii despre bine/rau si despre Dumnezeu. Stim deja ca ceea ce este considerat “pacat” de un om, poate fi ceva foarte normal pentru un altul (cel mai banal exemplu - consumul carnii de porc in diferite culturi). Astfel privita, voia divina pare destul de relativa… Ganditi-va insa un moment: daca Tatal ne-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, ar putea fi alta voia Sa decat ca noi sa manifestam perfectiunea si iubirea in planul fizic?

Singura valoare a unui sistem de tip fapta-pedeapsa este cea pe care noi insine i-o acordam. Astfel, ne-am creat un sistem de valori, folosit vieti la rand, pe care l-am aplicat pentru toate faptele, gandurile si sentimentele noastre si pe care l-am imbogatit in timp, in functie de experientele traite. Impreuna cu el, toate trairile noastre constiente sau nu, s-au inmagazinat in subconstientul nostru – iata bagajul pe care il purtam! Pentru ca nu putem schimba trairea respectiva, nu ar fi mai usor sa schimbam sistemul de valori?

O alta lege universala, ne invata cum sa comunicam cu Universul, cu divinitatea, spunandu-ne ca Universul este mental. Ei bine, daca e asa de simplu inseamna ca noi comunicam in fiecare clipa a vietii noastre cu Universul, doar gandind si simtind. Dar de cate ori am fost constienti de asta? De cate ori ne-a fost clar ca gandind si simtind intr-un anumit fel, lansam cereri divinitatii? Iar divinitatea, cum nu are un sistem de valori, ea fiind neutra, ne furnizeaza in orice moment toate “materialele” de care avem nevoie si pe care noi le cerem, pentru a ne manifesta in planul fizic.

Iisus a spus foarte clar si simplu: “cere si ti se va da!”. Nu ne-a spus cum anume sa o facem, pentru ca nu era nevoie – asta este ceva ce putem face natural – trebuie doar sa fim constienti de faptul ca cerem! Prin urmare, daca toti posedam un “manual” natural de interactionare cu Universul, haideti sa-l folosim in deplina cunostinta de cauza si intr-un mod responsabil, bineinteles. Haideti sa incetam sa mai cerem pedepse, suferinte si lipsuri si sa ne concentram atentia pe tot ce este mai frumos in viata noastra si pe ceea ce ne dorim! Pentru a putea evolua, nu avem nevoie de suferinta ci de fericire, sanatate si implinire.

Nu uitati ca Universul este neutru si nu distinge afirmatiile de negatii ci preia doar sentimentul pe care ele il insotesc: nu spuneti “vreau sa nu mai fiu bolnav”, pentru ca transmiteti de fapt frica de boala, si in plus cuvantul “vreau” va face doar sa vreti in continuare, sa traiti dorinta de a vedea acel lucru realizat. Cel mai bine este sa spuneti “sunt sanatos” si sa va simtiti ca atare, avand grija sa nu va contraziceti prin nimic, pe parcurs.

Revenind la karma si vietile anterioare, e usor de dedus ca daca sistemul dumneavoastra de valori v-a catalogat ca fiind vinovat pentru o anumita traire (sunteti propriul dumneavoastra judecator!), acest sentiment de culpabilitate a fost destul pentru a cere pedeapsa, indiferent daca procesul s-a desfasurat la nivel constient sau inconstient. Pedeapsa ati stabilit-o dumneavoastra, fie prin sentimentul de teama a ceea ce s-ar putea intampla, fie prin vorbe/ganduri (“nu sunt in stare/merit sa…”) si apoi chiar “intarind” cererea prin afirmatii de genul “boala/relatia asta mi-e data pentru a-mi plati datoriile karmice”. Astfel, in baza principiului “cere si ti se va da”, Universul va indeplineste dorinta, la un moment in care conditiile sunt favorabile manifestarii ei (in viata respectiva sau intr-o alta viata).

In astrologie, unul dintre indiciile importante referitoare la karma negativa (dar nu singurul) este miscarea retrograda a planetelor din momentul nasterii dumneavoastra. Astfel, puteti constata ca aveti una, doua sau mai multe planete retrograde in tema natala sau niciuna. Daca nu aveti nicio planeta retrograda in harta natala, asta ar putea insemna faptul ca, in aceasta viata, cel mai probabil nu se vor crea conditiile necesare indeplinirii unei “cereri negative” mai vechi, sa-i spunem, unui blocaj important, cu cauza intr-o alta incarnare. Varianta ideala ar fi ca, de fapt, nu aveti un astfel de blocaj.

Daca insa aveti planete retrograde, e posibil ca in aceasta viata, la un moment dat (pentru ca planetele retrograde nu-si fac simtite prezenta pentru toata viata), sa se creeze conditiile propice pentru manifestarea unui anumit blocaj (cererea dumneavoastra se “solutioneaza”).

Planeta retrograda ne indica nivelul la care a avut loc blocajul si cum s-ar putea el manifesta, la un moment dat, in viata noastra. Si mai multe detalii putem afla analizand pozitia planetei retrograde in Casa si Semn, precum si aspectele facute de aceasta cu alte planete. Insa, in articolul de fata, ne vom limita doar la semnificatia planetei retrograde. Cele mai insemnate indicii sunt oferite de planetele Mercur, Venus si Marte care sunt mai personale. Celelalte, incepand cu Jupiter si terminand cu Pluton, ofera indicii la nivelul colectivitatilor. Saturn retrograd, tinde sa ofere indicii foarte clare referitoare la blocaje adanc inradacinate. 

Karma negativa se echilibreaza odata la 4 ani si jumatate nu atat incat sa se elimine singura dar ajutor primim. Prin schimb energetic persoanele intalnite in viata noastra cu diferenta de varsta de 7, 4 ani si jumatate, 13 ani si jumatate sau 22 ani si jumatate, s.a.m.d., ne pot ajuta enorm sa ne echilibram karmic.







Niciun comentariu:

Un produs Blogger.