Pasi spre desavarsirea sufletului

Spre deosebire de energiile planetelor personale care sunt accesibile tuturor si pe care toţi le experimentam de-a lungul vieţii in diferite ipostaze, energiile planetelor transpersonale (Uranus,Neptun, Pluton), sunt foarte greu accesibile. Acestea sunt atat de departe de noi, incat lumina, culoarea şi razele lor se percep extrem de greu si pentru a constientiza vibratiile lor energetice, trebuie desavarsita trecerea prin intermediul octavelor inferioare... adica... saltul in constiinta.

Este un proces dificil, deloc usor, iar primul pas va fi echilibrul celor 5 elemente (Soare- eter, Luna – apa, Venus- pamant, Mercur - aer , Marte – foc) , care va aduce din punct de vedere evolutiv, primele octave superioare ale energiilor yin(Luna) si yang(Soare) respectiv Saturn si Jupiter. Astfel la nivel superior va apare o evoluţie pe verticală, o cultivare pana la maxim a energiei lunare, respectiv solare.

Insă, orice octavă necesită o nouă interferenta in conformitate cu legea lui 3, din care rezultă Uranus, iar acesta generează la nivel superior energia feminina superioara Neptun şi energia masculină superioară, Pluton. Astfel totul se oglindeşte şi “tot ceea ce este sus e şi jos, iar tot ce este jos este şi sus”, după cum spunea Hermes Trismegistus.

Cand există un echilibru intre cele 5 planete de bază ( Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) in om se naşte speranţa si conştientizează ca se poate şi mai bine. Toate aceste prime energii planetare sunt naturale şi este uşor a fi  conştientizate şi manifestate, iar cand lucrul acesta reuseste, va apare speranţa, optimismul (Jupiter) şi omul va conştientiza ca există cu adevarat evoluţie …

Cati dintre noi nu am avut parte de acest proces? Ia ganditi-va… Dumnezeu raspunde şi  da (Jupiter), pentru ca efortul se rasplatateste intotdeauna. Apoi in acest proces al  speranţei, bogăţiei si expansiunii va apare forţa polar opusa data de aceasta evolutie naturala si fireasca, Saturn, care simbolizează contracţia, deznădejdea, incercarea, pesimismul.

Saturn este necesar, caci dupa ce Dumnezeu da omului il şi incearcă… sa vada daca merita ce a primit şi abia dupa ce va trece acest test, va ramane cu darul. Totul depinde de efortul fiecaruia ...

Apoi va urma etapa uraniana, acea etapa in evoluţia omului in care, dupa ce ai primit graţia prin Jupiter, apoi ai dobandit inţelepciunea lui Saturn, urmează să daruiesti si celorlalti roadele muncii tale, devenind un releu prin care se manifestă voinţa divină. La acest nivel Uranus ne va face să percepem majoritatea experienţelor prin prisma minţii, a energiilor mentale şi inspiraţiilor avute.  

Evident testul urmator va cere sa renunţi la cunoaştere, caci aşa cum spune tradiţia taoistă “Doar atunci ştim ceva cu adevarat cand nu ştim nimic”, si va fi posibil doar vei renunta la cunoastere in favoarea trairilor şi idealului spiritual. Etapa neptuniana ne va revela puterea iertării şi a compasiunii, a iubirii necondiţionate.  

Atunci cand vom fi conştienţi de idealul nostru spiritual, ni s-a revelat misiunea spirituală a acestei vieţi şi va urma o etapa superioară susţinută de ceea ce spunea Iisus “ Puteţi fi asemeni mie “. Dizolvarea morţii si a nasterii apare atunci cand vointa noastră se contopeste cu voinţa divina. Nu intamplător Pluton este zeul morţii, Hades, cel care veghează achitării datoriilor lumeşti în corespondenţa cu judecata de apoi, pentru că numai la acest nivel avem dreptul de a judeca, fiincă judecata noastră este de fapt judecata divină, fiincă eul propriu a fost dizolvat în faţa voinţei divine.

Stapanind moartea ne sustragem ciclului reincarnarilor, insa in armonie cu voia divina putem reveni pentru a-i ajuta si pe altii sa evolueze, putem sa revenim la Soare sa ne naştem din nou, evident pe un alt nivel. Pluton este simbolul ocult al “magicianului”, cel care dezvaluie adevarata realitate a existenţei sau jocului divin. El este responsabil de procesele tainice ale transmutării şi sublimării sau alchimizării interioare din natura terestra sau umana. Pluton este energia motor a evoluţiei, adică “ nimic nu moare, totul se transformă “.2 comentarii:

 1. la obiect ca de obicei şi întâmplător o mică piesă dintr-un puzzle care chiar îmi trebuia pentru cărticica pe care încerc să o scriu.
  mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 2. am reusit oarecum sa am aceasta obiectivitate cu ani intregi de experiente si nu toate foarte placute...
  din tot sufletul iti doresc sa reusesti in planurile tale... Creatia este un proces extrem de greu dar cum semintele ei au gasit in tine un pamant fertil , vei reusi cu siguranta. Anul viitor este pentru tine chiar foarte benefic in acest sens. Iti tin pumnii si astept un autograf ...
  Cu drag

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.