Cele 10 reguli ale Creatiei





Sistemul de operare al vieÅ£ii se aplică pentru toti oamenii la fel ÅŸi funcÅ£ionează pe principii care nu au nevoie de cooperarea noastră. Dar, dacă decideÅ£i să duceÅ£i o viaţă spirituală, în mod conÅŸtient, atunci va apare schimbarea. Principiile sistemului de operare, care înseamnă regulile creaÅ£iei, devin personale. In continuare încercăm să arătăm cum putem să aliniem universul cu persoana. 

UNIVERSUL
1. Universul este o oglindă a conştienţei.
PERSONAL
1. Evenimentele din viaţa noastră reflectă cine suntem.
Nimic din aceste afirmaţii nu sună a religie şi nu e implicat nici un vocabular spiritual, dar acest prim principiu este baza pe care să spunem că religia uneşte CREATORUL cu creaţia sa. Deci, lumea fizică oglindeşte o minte, care poartă intenţie şi inteligenţă în fiecare atom.

UNIVERSUL
2. Conştienţa este colectiva, deci, cu toţii o avem dintr-o sursă comună.
PERSONAL
2. Oamenii din viaţa noastră reflectă aspectele noastre.
Când vezi în alţii aspectele tale, de fapt vezi feţele unor tipuri mitice., deci, suntem cu toţii o singură fiinţă umană, care poartă nenumărate măşti. Când sunt date jos aceste măşti, ceea ce rămâne este esenţa, sufletul, scanteia DIVINĂ.

UNIVERSUL
3. Conştienţa se extinde în ea însăşi.
PERSONAL
3. Orice lucru căruia îi dai atenţie va creşte.
În realitatea unică, conştienţa se creează pe sine, ceea ce este acelaşi lucru cu a spune că DUMNEZEU este inăuntrul creaţiei SALE. Nu există nici un loc în afara Creaţiei, în care să nu se afle DUMNEZEU, deci, omniprezenţa înseamnă că, dacă există vreun loc, atunci DUMNEZEU este acolo. Pe când DUMNEZU poate să fie atent la o infinitate de lumi, fiinţele omeneşti îşi folosesc atenţia în mod selectiv. Acordand atenţie, noi adăugăm scanteia creatoare, iar partea aceea din experienţa noastră, pozitivă sau negativă, va creşte, deci, violenţa naşte violenţă, iar iubirea naşte iubire.

UNIVERSUL
4. Conştienţa creează după un proiect sau după un plan.
PERSONAL
4. Nimic nu este la intamplare, viaţa noastră este plină de semne şi simboluri.
Războiul între ştiinţă şi religie este vechi şi aproape epuizat. Religia vede un model în natură ca dovada existenţei unui Creator, iar ştiinţa vede că, în natură, totul este intamplător, ca dovadă a faptului că nu există nici un model. Niciodata nu a existat o cultură bazată pe haos, nici măcar sub-cultura ştiinţei. Conştienţa priveşte Universul şi vede modelul peste tot, chiar dacă spaţiile existente arată dezorganizare şi intamplare. Creierul nostru este programat să perceapă modele, deoarece, pentru a face creierul, a fost nevoie de modele de celule.

UNVERSUL
5. Legile fizice funcţionează eficient şi cu cel mai mic efort.
PERSONAL
5. În orice moment dat, Universul îţi dă cele mai bune rezultate cu putinţă.
Natura iubeşte eficient, lucru care este foarte ciudat, pentru ceva care se presupune că funcţionează la întâmplare. Cheltuiala minimă de energie, este numită legea efortului minim, este aplicabilă şi la om.

UNIVERSUL
6. Formele simple se dezvoltă în forme mai complexe.
PERSONAL
6. Conştienţa noastră lăuntrică evoluează mereu.
Oamenii de ştiinţă acceptă că entropia este inexorabilă, deoarece, entropia este tendinţa energiei să se disipeze. Impulsul evoluţiei este la fel de inexorabil, iar natura a decis să evolueze indiferent ce părere am avea noi despre asta (religioasă sau ştiinţifică).

UNIVERSUL
7. Cunoaşterea cuprinde din ce în ce mai mult din lume.
PERSONAL
7. Direcţia vieţii este dinspre dualitate către unitate.
Observatorul modifică realitatea prin însuşi actul observaţiei (Einstein). Ca urmare, în ciuda unui sentiment larg răspândit de aliniere psihologică, dualitatea omului şi a Naturii se ingustează odată cu fiecare generaţie.

UNIVERSUL
8. Evoluţia dezvoltă trăsături de supravieţuire ce se încadrează perfect în mediu.
PERSONAL
8. Dacă te deschizi faţă de forţa evoluţiei, ea te va purta oriunde vrei să mergi. Adaptarea este un lucru miraculos, deoarece ea se desfăşoară în salturi cuantice. Lumea fizică se adaptează prin salturi creatoare, care au loc la un nivel mai profund, pe care-l putem numi nivelul genetic sau al conştiinţei.

UNIVERSUL
9. Haosul serveşte evoluţia.
PERSONAL
9. Mintea fragmentată nu poate să te ducă la unitate, însă trebuie să o foloseşti ca să ajungi acolo.
Conform ştiinţei, există un echilibru delicat între CREAŢIE şi distrugere, iar acest echilibru este menţinut de miliarde de ani. La nivel personal, nu putem atinge unitatea, atâta vreme cât suntem conduşi de vârtejul gândurilor şi al impulsurilor din capul nostru, dar ne putem folosi mintea ca să-şi găsească propria sursă. Unitatea este scopul ascuns pentru care lucrează evoluţia, folosind mintea fragmentată ca instrument. Precum Cosmosul, suprafaţa minţii pare haotică, însă dedesubt acţionează o mare cantitate de evoluţie.

UNIVERSUL
10. În lumea fizică sunt cuprinse multe niveluri invizibile.
PERSONAL
10. Trăim în mai multe dimensiuni în acelaşi timp, iar aparenţa că suntem prinşi în capcana timpului şi spaţiului este o iluzie.
De bună credinţă, primii pioneri ai fizicii cuantice, inclusiv Einsten, nu a vrut să creeze noi dimensiuni dincolo de timp şi spaţiu, ei au vrut să explice Universul aşa cum apărea el. Religia a susţinut întotdeauna că DUMNEZEU locuieşte într-o lume dincolo de cele cinci simţuri, iar ştiinţa are nevoie de acelaşi tărâm transcendent, pentru a explica cum ar putea nişte particule separate de miliarde de ani lumină, să acţioneze ca şi gemeni în oglindă, cum poate lumina să se comporte atât ca o particulă cât şi ca o undă şi cum pot găurile negre să transfere materia dincolo de strânsoarea gravitaţiei şi a timpului. Existenţa mai multor dimensiuni nu poate fi respinsă, iar la nivelul cel mai simplu, trebuie să fi existat un loc de unde a venit timpul şi spaţiu, în timpul Big Bang-ului şi prin definiţie acest loc nu poate să fie în timp şi spaţiu.


Deepak Chopra



Un comentariu:

  1. nu mintea te duce acolo!
    nu constienta e colectiva ci CONSTIINTA
    mare diferenta intre ele :)

    in rest, tot respectul ptr rezonanta

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.