Universul astral si lumile sale





Planul astral nu are nicio legatura cu astrele cunoscute sub numele de corpuri ceresti, stele, planete sau meteori. Denumirea sa, data de ezoteristii antichitatii grecesti, trimite cu gandul la sferele celeste care adapostesc multitudinea de lumi cuprinse in ele. Planul astral este prezent in apropierea fiecarei planete, inconjurand-o precum o atmosfera vie, frematatoare dar invizibila pentru orice aparat de detectie. Mai mult decat atat, planul astral este omniprezent oriunde, in orice loc de pe acest Pamant. Cu ochii mintii deschisi, unii pot vedea multitudinea de spirite si entitati bune sau rele care ne inconjoara...

In epoca moderna, invataturile stravechi cu privire la investigarea “Lumilor de Dincolo” au fost intens cercetate in egala masura de cercetatori si initiati. Se pare ca, in perioada Renasterii, personaje precum Paracelsus, Contele de Saint Germain sau Servetus au continuat eperimentele si cercetarile cu privire la descoperirea unei cai de acces intre noi si realitatea invizibila.
Mai aproape de zilele noastre, ezoteristi precum Franz Anton Mesmer, Elena Blavatsky, Eliphas Levi, Alice Bailey, C.W. Leadbeater sau Gurdjieff au descifrat in continuare secretele calatoriilor astrale, studiind vechi traditii, hinduse, ebraice, grecesti, islamice, rozicruciene si alchimice. Totul pentru a avea o imagine cat mai clara a planului astral si a imensitatii sale fara sfarsit.

In linii mari, orice ezoterist crede ca planul astral este o dimensiune unde spiritualitatea atinge culmi de neinchipuit pentru lumea in care traim, dar inferioare totusi, nivelurilor indescriptibile ale spiritualitatii totale din Universul Cauzal.
Subdimensiunile planului astral au o varietate incredibila, aici intalnindu-se cele mai elevate paradisuri despartite definitiv de cele mai negre iaduri. Scripturile hinduse vorbesc despre extreme incredibile, existand milioane de paradisuri in functie de nivelul de vibratie al fiintelor care le populeaza. Milioanele de lumi paradisiace se confrunta insa cu contraponderea milioanelor de infernuri, cumplitele Maharaurava, pe langa care iadul din conceptia religioasa iudeo-islamico-crestina, pare un loc absolut banal.

In planul astral exista si Cronica Akasha, o forma de stocare a informatiilor cu toate existentele si faptele fiintelor din planul terestru si cel astral. Cunoscuta in crestinism sub numele de Cartea faptelor fiecarui om, Cronica Akasha serveste ca baza de informatii si punct de reper despre nivelul de evolutie sau involutie al fiecarui spirit.
Potrivit lui Edgar Cayce, accesul la memoria akashica se poate intampla in vis sau intr-un stadiu avansat de meditatie, prin calatoria in sfere mai inalte ale constiintei.

„ Pe planetele superioare ale astralului, precum Hiranyaloka, feerice ÅŸi sublime ceremonii divine sărbătoresc eliberarea spirituală a unei anumite fiinÅ£e astrale care, datorită eforturilor făcute pe calea spirituală, a meritat să se ridice până în sferele de existenţă ale tărâmului cauzal. ÃŽn asemenea ocazii, Invizibilul Tată Ceresc ÅŸi SfinÅ£ii care sunt plenar identificaÅ£i cu Dumnezeu Tatăl, se materializează temporar în formele astrale pe care ÅŸi le aleg, pentru a prezida asemenea solemnităţi astrale. Pentru a-l răsplăti prin infinita sa graÅ£ie ÅŸi dragoste pe iubitul său fiu credincios, Domnul Dumnezeu i se poate manifesta aÅŸa cum vrea acesta. Astfel, dacă credinciosul a urmat predominant calea devoÅ£iunii plină de iubire sau a abnegaÅ£iei totale, Dumnezeu îi apare sub aspectul Mamei Divine. Isus, de exemplu, a adorat permanent, dincolo de orice expresie, aspectul de Tată al Divinului. Personalitatea oferită de Creator fiecărei creaturi poate avea orice preferinţă imaginabilă sau inimaginabilă, pe care Domnul i-o satisface, datorită versatilităţii Sale!

Fiinţa astrală trăieşte cu mult mai mult timp decât pe pământ; convertită în timp terestru, durata vieţii medii a unei fiinţe astrale obişnuite ar fi de la 500 la 1.000 de ani. Vizitatorii lumilor astrale care nu s-au eliberat în întregime de karma fizică stau în astral mai mult sau mai puţin timp, în conformitate cu karma lor pământeană care, după o perioadă specifică, îi readuce înapoi pe pământ.

In momentul în care trebuie sa-si abandoneze corpul de lumina, sau altfel spus, sa se reincarneze din nou intr-un corp pamantesc fizic, fiinÅ£a astrala nu este prada chinurilor mortii. Cu toate acestea, multe dintre aceste fiinÅ£e astrale resimt o anumita neliniste la gandul ca, la un anumit nivel de evoluÅ£ie, trebuie sa-si schimbe inveliÅŸul astral pentru un corp cauzal mult mai rafinat. Lumea astrală este insa lipsita de morti accidentale, de boli ÅŸi de batranete. Aceste trei flageluri sunt specifice numai Pamantului, unde omul nu se identifica, in general, decat cu corpul fizic, care isi datoreaza in mod exclusiv existenÅ£a aerului, hranei ÅŸi somnului.” - Sri Yukteswar





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.