Leacurile Bibliei, remedii moderne si ajutor in spiritualitate ( 1 )
Tamaia
– darul magic
Unul din darurile pe
care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Utilizata in timpurile
biblice drept un remediu universal in prevenirea infectiilor era apreciata
pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice.
Plinius cel Batran
recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea, totodata,
ca tamaia ar fi eficienta in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor,
tusei, dar si pentru regenerarea parului,
pielii si intarirea gingiilor.
Esenta de tamaie
dispune de energia yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si
spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii
si in tratarea bronsitei si a laringitei.
In medicina moderna
s-au facut cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei.
Cercetatorii au facut referire la ea ca la un posibil tratament pentru anumite
tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru
anxietate sau astm etc.
Smirna
- aur pentru sistemul imunitar
Alaturi de tamaie, cei
trei magi au adus in dar pruncului Iisus si smirna, ambele considerate a fi
obiecte “de lux” si la fel de pretioase ca si aurul. Beneficiile smirnei nu
inceteaza sa uimeasca si astazi, in epoca moderna. In mod traditional, smirna
era folosita pentru a trata artrita, imbunatatirea circulatiei, tulburari
digestive, afectiuni respiratorii, respiratie urat mirositoare, febra si
raceli, gingii slabite.
O alta calitate extraordinara
a smirnei este si intarirea sistemului imunitar, aceasta stimuland productia de
celule albe din sange. Smirna este un antioxidant extrem de
puternic, iar medicina
actuala are in vedere efectele pe care le are aceasta in tratarea cancerului si
a tumorilor. Smirna contine 75% seschiterpene care stimuleaza partea creierului
care controleaza emotiile.
Totodata, ajuta hipotalamusul,
glanda pineala si glanda pituitara.
Usturoiul
- planta vitalitatii
Una dintre cele mai
vechi plante cultivate pe Pamant datand de acum 6000 de ani, usturoiul este o
planta inzestrata cu virtuti sacre. In Egiptul antic , era obligatoriu ca
slavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu- si
puterea si vitalitatea. Plasat ca atare in mormintele faraonilor, alunga
energiile Intunericului si forma un scut energetic in jurul celui disparut.
Aliment, dar si medicament,
usturoiul este un antibiotic natural extrem de puternic, dar si un antioxidant
pe masura, iar calitatile sale antibacteriale si antivirale au devenit legenda.
Conform oamenilor de
stiinta de la Universitatea Alabama - Birmingham, o dieta bogata in usturoi
poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer, precum cel de colon, de san
sau de prostata, deoarece usturoiul are puterea de a amplifica producerea de
sulfat de hydrogen, raspunzator pentru inhibarea acestor maladii. Totodata,
ustoroiul reduce nivelul de trigliceride si colesterolul total, de la 5% pana
la 15%.
Limba
Mielului
Bogata in
fitonutrienti, minerale si vitamine, limba mielului era consumata atat in
alimentatie, cat si pentru mentinerea sanatatii in timpurile biblice. In
medicina traditionala, limba mielului era utilizata pentru a reduce tusea,
febra, reumatismul, eczemele. In timpurile moderne, planta este recunoscuta ca
fiind un rezervor de acizi grasi esentiali, precum acid gama-linoleic (in
concentratie de 17-20%), cu renume pentru efectul antiinflamator.
Acidul linolenic, un
acid gras omega-6, ce joaca un rol esential in reducerea durerilor articulare,
in intarirea imunitatii si a mentinerii sanatatii pielii, face din aceasta
planta un aliat puternic la varsta senectutii.
Totodata, limba
mielului contine o cantitate insemnata de vitamina C (60% din doza zilnica
recomandata per 100 g), vitamina A (140% din doza zilnica recomandata) ,
vitamina B3 (niacin), fier (41% din doza zilnica recomandata) calciu, potasiu,
cupru, magneziu, zinc.
Feniculul
Unul dintre cele mai
bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta, feniculul era o
planta utilizata in timpurile lui Iisus, ca un substitut de sezon pentru piper,
fiind totodata cunoscuta pentru efectul sau de crestere a apetitului.
In Naturalis Historia a
lui Plinius se mentioneaza insa si intrebuintarea medicala a feniculului:
efectele benefice asupra sanatatii ochiului. Cercetarile moderne au aratat insa
ca feniculul este si o sursa excelenta de vitamina C, acid folic, potasiu si
fibre.
Cercetatorii de la
Universitatea din Texas au descoperit ca anetolul, un fitonutrient
antiinflamator ce impiedica transformarea celulelor normale, in celule
canceroase, se gaseste din belsug in compozitia feniculului.
Astazi, intrebuintat in
tratarea flatulentei, indigestiei,
hipertensiunii, alaptare, tratarea
sindromului premenstrual, si in tratarea congestiei sinusurilor, feniculul se
remarca ca fiind planta cu calitati recunoscute de cunoscatorii magiei naturale
pentru aportul de energie care ajuta la indepartarea blocajelor energetice.
Niciun comentariu: