Un imens complex de pesteri se afla sub piramidele egiptene


Un sistem urias de pesteri, grote si incaperi subterane se afla ascuns sub uriasele piramide din platoul Giza, sustine Andrew Collins, un explorator britanic, care este convins ca a descoperit misterioasa lume subpamanteana a faraonilor egipteni.

„Exista o zona imensa, neatinsa pana acum de arheologi, care reprezinta un ecosistem extrem de elaborat in care traiesc lilieci, serpi veninosi, paianjeni din specii rare si, posibil, organisme inca necunoscute oamenilor de stiinta”, afirma britanicul.

Collins, care va publica o carte despre descoperirile sale in luna septembrie, a anuntat ca a descoperit intrarea intr-o lume subterana, dupa ce a citit memoriile unui diplomat din secolul al XIX-lea. „In scrierile sale, consulul britanic Henry Salt, povesteste cum a investigat un sistem gigantic de catacombe in anul 1817, in compania exploratorului italian Giovanni Caviglia. In document se spune ca acestia au explorat pesterile pe sute de metri, pana in momentul in care au descoperit patru incaperi uriase din care pareau sa porneasca alte tuneluri si grote”, sustine acelasi Collins.
Conform englezului, vechii egipteni cunosteau aceste pesteri, numele vechi al platoului Giza, Rostau, insemnand nimic altceva decat „intrarea in tuneluri” Acesta este convins ca incaperile subterane sunt vechi de zeci sau poate chiar sute de mii de ani, si ca in ele se ascund secrete nebanuite ale istoriei trecute.

Nu toti sunt insa de acord cu descoperirea lui Andrew Collins. Zahi Hawass, director al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt, a tinut sa dezminta informatia, sustinand ca in platoul Giza nu exista nimic care sa nu fie deja cunoscut arheologilor egipteni.

PS: Fotografia de mai sus este realizata de Ibrahim Mohammedani in data de 31 Octombrie 1927 . Astfel cu foarte multi ani  înainte de finalizarea barajului din Aswan în 1970,  Nilul revarsa anual, inunda multe hectare de teren, de multe ori până la marginea platoului Giza. Aceasta fotografie este destul de rara si autentica , prezinta un vaslas la N-E de Marea Piramida. Lectorul Tufts care conduce Departamentul de Arhiva Giza in cadrul Muzeului de Arte Frumoase din Boston declara ca cel mai probabil vaslasul mergea cu barca pe propriile sale campuri .Cantitatile de ploaie au scazut considerabil de-a lungul anilor iar aceasta priveliste nu va mai putea fi vazuta niciodata . Este o raritate din epoca trecuta pentru ca acum pe acele locuri este o zona asfixiata azi de drumuri si cladiri.


Sursa: Descopera


Niciun comentariu:

Un produs Blogger.