Calendarul sacru



Una din cele mai vechi ÅŸi misterioase civilizaÅ£ii din istorie, civilizatia Maya, a dezvoltat o cultură bazată pe un studiu foarte atent al cerului ÅŸi timpului, creand  peste 20 de calendare diferite, solare ÅŸi lunare deopotrivă.

De o maximă importanţă , calendarul sacru, cuprinde intreaga istorie a umanităţii, începand cu anul 31114 î.Hr. ÅŸi terminindu-se brusc în decembrie 2012. Acesta este împărÅ£it în 13 cicluri a cate 144.000 de zile. In jurul acestui calendar s-a Å£esut fascinanta profeÅ£ie, atribuită regelui-zeu Quetzalcoatl, cel care in anul 843, a prezis ca vor urma 13 „ere divine”, urmate de 9 „ere infernale” - fiecare eră (baktun) avand 52 de ani, dupa care se va intra în ultimii ani ai istoriei.

Din 843, după scurgerea celor 22 de perioade, ajungem exact în 1987. În vara anului 1987, pe cerul întregii lumi s-a putut observa un fenomen astronomic ieşit din comun: un triunghi foarte luminos, dat de convergenţa planetelor majore in semn de foc. Ca din intamplare, se pare ca exact de atunci ( anul 1987), parametrii geofizici ai planetei au inceput să se schimbe, in special rezonanţa Schumann (frecvenţa de vibraţie magnetică Pămantului) a crescut spectaculos. De la o valoare constanta de 7,83 Hz menţinută timp de milenii, a ajuns acum la peste 12 Hz şi continua să creasca.

De aici, graba nebună, criza perpetuă de timp, evoluÅ£ia foarte rapidă a tehnologiei, a biologiei umane ÅŸi chiar a istoriei… Curgerea timpului terestru se accelereaza din ce in ce mai mult, cursa (daca putem sa o numim asa) intrand in linie dreapta spre “Punctul Zero”…





Un comentariu:

  1. Cam tot de la aceasta data in intreaga lume a intervenit o evidenta schimbare social politica,ceea ce ma determina sa dau crezare unor zvonuri.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.