Despre magie


Oamenii au dorinÅ£e, nevoi... acestea nu lipsesc! Ceea ce lipseste, este intelegerea, răbdarea si perseverenÅ£a pentru a obÅ£ine ceea ce îşi doresc. Ei vor cauta mereu să-si atinga scopul cât mai repede folosind mijloacele cele mai uÅŸoare. Åži când li se propune magia, multi cred că aceasta le poate aduce succesul rapid ÅŸi sunt gata să se avânte în orice experienţă. Dar…există magie ÅŸi magie.

Adevărata magie, magia divină, este o stiinta care utilizeaza totul, absolut totul, pentru realizarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Invers, toate practicile care pun achiziţiile cele mai elevate ale spiritului uman în serviciul naturii inferioare, ţin de vrăjitorie.

Din păcate, puţini magi ajung la acest grad superior la care nu-i mai interesează magia în sine, unde încetează chiar să mai facă operaţii magice, unde încetează să mai comande spiritelor, elementalilor, geniilor, de a realiza dorinţele lui personale. Foarte puţini, numai cei mai mari printre ei, nu se gândesc decât cum să-şi folosească forţele, energiile, cunoştinţele lor pentru realizarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Aceştia sunt teurgi, adică fiinţe care practică magia sublimă, iar munca lor e absolut dezinteresată.

Desigur, pentru a ajunge la acest grad de elevare, e nevoie de o abnegaţie şi de o puritate excepţionale, ei nu trebuie să caute nici puterea, nici gloria, ei trebuie să dorească să transforme Pământul, pentru ca Dumnezeu să vină să locuiască printre oameni.

Reprezentarea tradiţională a magului - pe care o găsim de altfel mai des în povestiri iniţiatice - este aceea a unui bătrân maiestuos ţinând în mână un baston cu care trasează în jurul lui un cerc magic. Odată cercul trasat, el pronunţă formule pentru a convoca spirite cărora le dă misiuni determinate. Important nu este de a şti dacă această reprezentare corespunde unei realităţi concrete, important este că, simbolic, ea este perfect exactă: bagheta magică, cercul magic, formulele magice sunt realităţi ale lumii spirituale.

Procesul creaÅ£iei se poate regăsi la marii magi. Ei sunt  Ã®nconjuraÅ£i de un cerc de lumină: aura lor. Când un IniÅ£iat vrea să creeze, el proiectează o imagine sau pronunţă un cuvânt care trebuie să-i traverseze aura. Această aură care îl înconjoară furnizează materia pentru manifestare. Imaginea proiectată, cuvântul pronunÅ£at se îmbracă în materia aurei. Nici o realizare spirituală nu este posibilă fără materia subtilă a aurei. Puterea magilor, a IniÅ£iaÅ£ilor, vine din faptul că ÅŸtiu să impregneze cuvintele pe care le pronunţă în materia aurei lor, care e abundentă, intensă, pură. Cuvântul e ca un recipient, el produce efecte cu atât mai mari cu cât e impregnat mai mult cu un element creator: lumina.

Fara o aura puternica cei care se lansează în practici magice nu numai că nu obÅ£in nici un rezultat, ba dimpotriva, isi atrag din ce in ce mai multe probleme. Tentatia multora de a-si satisface ambitiile invocand ritualuri carora nu le cunosc semnificatiile si, mai ales, fara a cunoaste pericolele la care se supun, este nu doar inconstiinta… este o pierdere a fiintei , a particulei de DIVIN... a SUFLETULUI. 


OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.