A fost emisa parerea (desi lucrul nu este inca admis de multi) ca se intrevede aparand, la om, al patrulea creier. Acesta va fi mai complex decat neocortexul si va avea posibilitati mult superioare de manuire a spatiului si timpului, va elucida tot mai net functii specifice, dar va pastra si functii primare din celelalte trei creiere (paleocefal, mezocefal, neo-cortex).
Semnele acestui al patrulea creier se intrevad deja in niste remanieri ale gandirii, in progresia tipului de gandire black box (sau gandire “de mana stanga”), in efecte de sincronizare maxima a dialogului celor doua emisfere cerebrale, in trairea, perceperea si manuirea particulara a celei de-a patra dimensiuni si, prin aceasta, disponibilizarea spre lumea cu cinci dimensiuni.
Ce se mai poate spune despre acest ipotetic al patrulea creier? Sporeste el si prin activarea unor noi centre de constiinta, in afara celei cerebrale( cum ar fi centrele chakras, tanden), sau prin captare de ecouri pierdute in negura “constiintei”celulare? Inva nu stim bine.
In prezent, acest al patrulea creier nu se delimiteaza net, printr-un strat cefalic anume, ci se vesteste doar prin posibilitati particulare ale mintii iar pentru moment, omul la care se intrezareste al patrulea creier, il vom numi omul acroatic. Sau dupa o sursa recenta omul cu creier tetra-unic.
“Viata si semn” - Vasile Andru , Editura Herald 2005
Niciun comentariu: