Cele noua ceruri


Cele noua ceruri sau nouă trepte de energie care alcatuiesc Zona Luminii si componenta a Universului spiritual (alaturi de Zona Neutra si Zona Intunericului), sunt trepte de lumina, culori si radiatii sau mai bine-zis trepte ale evolutiei spirituale.

Cele noua trepte sau ceruri se impart, la randul lor, in două zone: zona inferioara, de la 1 la 4, si zona superioara, a straturilor de la 5 la 9.
Straturile inferioare sunt formate din patru trepte. Aceste patru straturi apartin in exclusivitate Pamantului. Ele sunt populate cu spirite care vin numai de pe Pamant, pe cand celelalte straturi - cele superioare - sunt straturi populate cu spirite care fac parte din planetele superioare, dar si de spirite pamantene care au evoluat, care au reusit sa treaca din stratul 4 in stratul 5.

După straiul 4 urmează o ruptura, un spaţiu apreciabil, o distanţa destul de mare, care desparte spiritele inferioare de cele superioare. Dealtfel, insasi dispunerea straturilor prin ruptura care exista intre 4 si 5, marcheaza dificultatea intrarii in zona mentalului contemplativ-extatic, care incepe cu stratul 5, lumea desavarsitilor. Desigur, si "desavarsirea" este relativa si gradata, crescand si ea odată cu straturile.

Forma in spatiu a straturilor este de spirala, asemenea unui drum in serpentina, care inconjoara un munte, astfel ca intreaga Zona a Luminii se inscrie intr-un con care are in varf o sfera in forma para" care este OPALUL, Cetatea  Luminii  , Intruchiparea  Perfectiunii. Aceasta spirala porneste de la extremitatea superioara a zonei neutre – a ratacitilor - si incepe cu stratul 1, urmand apoi cele noua trepte, fiecare avand luminozitatea ÅŸi energia specifica, lumina crescand pe masura ce ne apropiem de OPAL, Cetatea Luminii, a Divinitatii, focarul principal de energie si lumina a intregului Univers spiritual.



Fragment din “Tainele Universului spiritual” George Vasii






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.