Karma si destinul individual



Saturn - “seniorul karmei”

Plasarea lui Saturn intr-o anumita zodie blocheaza sau inhiba manifestarea acelei energii specifice in fiinta noastra, aratand ca noi am utilizat excesiv si/sau negativ acea energie. Fiinta resimte, in general, o frustrare in raport cu zodia si casa in care este plasat Saturn; dar, evoluand spiritual, ea poate atinge nivelul spiritual al lui Saturn, devenind inteleapta in maniera particulara indicata de “seniorul karmei”.

Saturn aduce o anumita detasare, o anumita selectivitate, un anumit discernamant si o anumita lentoare, intr-o directie anume. Daca Jupiter este filozofia sau doctrina spirituala, Saturn reprezinta aplicarea practica si concretizarea spirituala, cristalizarea.
Jupiter reprezinta intelegerea, Saturn reprezinta practica ( Mai presus de cei care inteleg sunt cei care aplica”).

Saturn, prin tendintele ce le confera (catre rezerva, restrangere, abtinere) poate fi asimilat cu practica yoga ( asa cum India este asimilata cu Capricornul). Primele nivele in yoga -YAMA, NYAMA - semnifica “infranari, abtineri” si, respectiv, “reguli de disciplina individuala” (codul moral si etic, adica exact simbolismul lui Saturn). Saturn mai aduce o capacitate de concentrare, o mare responsabilitate, seriozitate si melancolie, acolo unde este plasat.

In functie de elementul zodiei in care este plasat, putem spune ca Saturn genereaza un anumit blocaj:
- la nivelul lui Muladhara-Chakra (Saturn in semne de pamant)
- la nivelul lui Swadhisthan-Chakra (Saturn in semne de apa)
- la nivelul lui Manipura-Chakra (Saturn in semne de foc)

La nivelul sufletului, Saturn transmite ceea ce sufletul doreşte să perfectioneze  în încarnarea prezentă cu scopul clar de creştere a conştiinţei  individuale .

- va urma -






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.