Zodiile si greselile lor spirituale




Berbec - Semnul zodiacal Berbec este în analogie cu energia începutului. El aduce întotdeauna sau scoate la suprafaţă o imensa energie dornică de manifestare, care, lipsită de o orientare corespunzătoare, se poate risipi extrem de uşor. De aceea, nativii Berbec dizarmonioşi pot fi pe cât de spontani şi puternici, pe atât de lipsiţi de direcţie şi de rezistenţă, în primul rând fizică. Copleşiţi de propria lor energie, ei dispun de excelentul talent al epuizării.

Nefiind preocupaÅ£i de finalitatea acÅ£iunii, de „direcÅ£ia” energiei pe care o pun în miÅŸcare, ei se decuplează de la linia generală de evoluÅ£ie a evenimentelor ÅŸi pierd „ritmul divin”, ceea ce echivalează cu pierderea Sursei esenÅ£iale de hrană energetică. Dornici de afirmarea impetuoasă, nativii, chiar dacă sunt, totuÅŸi, dirijaÅ£i ÅŸi îndreptaÅ£i către un obiectiv concret, nu au răbdarea de a-l atinge sau de a munci pentru împlinirea lui. Lipsei de chibzuinţă ÅŸi de răbdare i se adaugă trufia (cel mai adesea inconÅŸtientă) de a fi primul ÅŸi orgoliul generat de natura lor marÅ£iană, de strălucirea lor naturală, care îi face să uite că Cel Dintâi este numai Dumnezeu.

Taur - Semnul zodiacal Taur este considerat susÅ£inătorul vieÅ£ii, deoarece el „fixează” puternica energie a începutului în procesul de revenire a naturii la viaţă, de retrezire a forÅ£elor vitale, de urcare a sevelor către lumină ÅŸi înflorire - cu alte cuvinte, procesul de creÅŸtere, datorat capacităţii de acumulare a energiilor în rezervele imense ale pământului. ÃŽn acest sens, nativii Taur tind să ia asupra lor totul sau să-ÅŸi impună adesea, într-un mod greu de suportat de către ceilalÅ£i, propria lor voinţă.

Intervin aici, aÅŸadar, două aspecte. Pe de o parte este vorba despre un exces de zel, chiar dacă bine intenÅ£ionat, care face ca nativii Taur să se amestece cu foarte mare uÅŸurinţă în viaÅ£a celorlalÅ£i, pentru a-i ajuta - fie fizic, fie financiar, fie estetic. Dacă au de-a face cu naturi mai sensibile emoÅ£ional, mai plăpânde din punct de vedere fizic sau mental, ei îşi asumă - inconÅŸtient, desigur - o povară mult prea mare ÅŸi nu realizează că săvârÅŸesc o greÅŸeală spirituală extrem de gravă faţă de semeni: aceea de a face „lecÅ£iile” altora. ÃŽn acest caz, „mai bine” - le devine duÅŸmanul binelui ÅŸi faptul că ceilalÅ£i răspund târziu sau greu „ofertelor” lor îi irită sau îi predispune la mânie.

Pe de altă parte, excesele lor emoţionale sau puternica lor afectivitate fac ca nativii Taur să manifeste grijă exagerată faţă de persoanele din jurul lor, astfel că, întotdeauna în numele celor mai bune intenţii, tind să le dirijeze viaţa. Conservatori sau extrem de rezistenţi faţă de orice fel de schimbare, aşa cum şi este, de altfel, natura Semnelor fixe, nativii consideră că ei au cele mai bune soluţii, cele mai bune formule de viaţă şi cea mai mare dreptate. Greşeala spirituală pe care o săvârşesc este aceea a limitării liberului arbitru al fiinţelor umane din preajma lor.

Gemeni - Semnul zodiacal Gemeni rămâne, probabil, cel mai mental dintre Semnele de Aer ale Zodiacului; fiind în analogie cu vârsta adolescenţei - vârsta prin definiţie a cunoaşterii, a acumulării de informaţie, a mişcării permanente a minţii - el concentrează energia fiinţei umane către acţiunea de a afla. Nativii trăiesc foarte mult la nivelul ideilor, există foarte mult în afara lor, în tot ce se petrece în lume, în familie, între prietenii apropiaţi şi comunică permanent - indiferent ce şi cu cine dar, atenţie!, fără să se comunice pentru că nu au timp, culmea!, să afle ce se petrece în ei înşişi.

Sunt la curent cu tot şi cu toate, dar niciodată nu le trece prin minte ideea de a se ocupa de propria fiinţă. Tocmai de aceea nu au timp să se relaxeze şi pierd din vedere viaţa lor interioară. Atenţi întotdeauna la cuvinte şi la ce se poate ascunde în spatele lor, la un posibil al doilea sens aşadar, ei sunt departe de a avea încredere în ceilalţi sau de a fi atenţi la viaţa lor lăuntrică. Rezonanţa scăzută cu planul afectiv universal şi cu iubirea îi face sensibili la boli în general; afecţiunile cele mai frecvente şi, uneori, cele mai grave, ale nativilor Gemeni se produc la nivelul sistemului nervos central.

Rac - Nativii Rac sunt marcaţi de un sentiment constant de nesiguranţă, datorat unei excesive receptivităţi faţă de mediul în care trăiesc. Dacă în acest mediu nu există iubirea pe care o aşteaptă, ei au sentimentul că nu sunt iubiţi şi se închid afectiv.

Senzitivi prin definiţie, ei trăiesc exact la extrema opusă nativilor Gemeni: adică numai în ei înşişi. În acel interior, sufletul prelucrează informaţiile emoţionale aduse din afară, dar într-un mod extrem de subiectiv, deoarece nesiguranţa acestor nativi, nevoia lor permanentă de securitate emoţională vine dintr-o greşeală spirituală fundamentală: frica - frica de a părăsi domeniul protector al vieţii zilnice, căminul matern, pentru a se lansa în lumea înconjurătoare; frica pe care o poartă cu ei din chiar clipa naşterii, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva nativii Rac sunt fiinţele cele mai expuse la traumatismele post-natale, pentru care cea mai bună terapie este cea a regresiilor temporale, care i-ar ajuta să conştientizeze momentul părăsirii corpului matern şi al desprinderii de el, pentru a deveni un organism fizic separat.

- va urma - 



Un comentariu:

Un produs Blogger.