Cele douăsprezece săruri minerale vitale şi corespondenţele lor zodiacale


In corpul nostru fizic, majoritatea elementelor minerale sunt numite macroelemente; ele se găsesc în organism în cantităţi mari. Restul elementelor minerale sunt numite oligoelemente; prezente în organism în număr mic. Cercetările efectuate de dr. W. H. Schussler, dr. I. E. Perry şi dr. G. Carey au evidenţiat faptul că între constelaţia zodiacală care guvernează o fiinţă la naştere şi mineralele care îi sunt necesare organismului său există o corespondenţă precisă şi bine definită.

După cum se ştie, pentru buna funcţionare a organismului nostru sunt necesare, pe lângă elementele minerale cunoscute, şi o serie de săruri minerale. S-a stabilit din acest punct de vedere că există douăsprezece săruri minerale care sunt necesare proceselor vitale: fosfaţii de fier, de magneziu, de sodiu, de calciu şi de potasiu, sulfaţii de sodiu, de potasiu şi de calciu, clorurile de potasiu şi de sodiu, fluorura de calciu şi siliciul.

Fiecare om, în funcţie de zodia sa natală, are o afinitate specifică pentru una dintre cele douăsprezece substanţe menţionate (numite şi săruri ale lui Schussler) care constituie pentru el substanţa minerală vitală. Necesarul de săruri minerale poate fi asigurat printr-o alimentaţie echilibrată, care totodată trebuie să conţină în mod preponderent sarea minerală specifică fiecărei zodii. Iată cele douăsprezece săruri minerale vitale şi corespondenţele lor zodiacale.

BERBEC
Fosfatul de potasiu
Insuficienţa fosfatului de potasiu în organismul nativilor din această zodie determină alterarea funcţiilor sistemului nervos, în special a activităţii cerebrale, într-o masură mai mare decât la nativii din alte zodii. Alimentele naturale care conţin fosfat de potasiu sunt: salata verde, varza, conopida, spanacul, cartofii, castraveţii, ridichile, ceapa, măslinele, merele etc.

TAUR
Sulfatul de sodiu
Sulfatul de sodiu controlează şi reglează, printre altele, cantitatea de apă din organism. Carenţa de sulfat de sodiu este provocată adeseori de funcţionarea necorespunzătoare a vezicii biliare. Simptomele care indică lipsa acestui element mineral sunt mai ales edemele (umflarea ţesuturilor), congestionarea gâtului şi/sau a capului. În cazul celor care sunt predispuşi sau care suferă de diabet, asigurarea necesarului de sulfat de sodiu este vitală, întrucât aceasta influenţează decisiv funcţionarea pancreasului, care este furnizorul de insulină în organism. Sursele naturale de sulfat de sodiiu sunt: sfecla roşie, spanacul, conopida, ridichile, castraveţii, ceapa, dovleacul (bostanul) etc.

GEMENII
Clorura de potasiu
Insuficienţa acestei substanţe în organism produce în general şi în mod deosebit la cei născuţi în acestă zodie diminuarea procesului de regenerare a ţesuturilor şi dificultăţi în funcţionarea aparatului respirator, favorizând formarea cheagurilor de sânge, ce pot provoca adeseori accidente vaculare. Necesarul de clorură de potasiu se asigură prin consumul de fasole verde, spanac, conopidă, morcovi, ţelină, asparagus, prune, caise, piersici, portocale etc.

RAC
Fluorura de calciu
Cea mai importantă sare minerală pentru sănătatea celor născuţi sub semnul zodiei Racului este fluorura de calciu. Lipsa acesteia afectează mai ales sistemul osos, dantura şi vederea. Bolile frecvent constatate la cei care neglijează să-şi asigure aportul de fluorură de calciu sunt: deformări ale coloanei vertebrale, cataractă, carii dentare. Sursele naturale care conţin suficiente rezerve de fluorură de calciu sunt: secara şi gălbenuşul de ou crud.

LEU
Fosfatul de magneziu
Fosfatul de magneziu este elementul esenţial pentru formarea scheletului şi pentru funcţionarea nervilor motori. El ajută la asimilarea calciului în organism, la menţinerea fluidităţii sângelui şi la activarea enzimelor digestive. Alimentele naturale care conţin cantităţi mari de fosfat de magneziu sunt: produsele de grâu şi de secară, alunele, ţelina, asparagusul, lămâile, merele, nucile, smochinele, piersicile, seminţele de floarea-soarelui şi gălbenuşul de ou crud.

FECIOARĂ
Sulfatul de potasiu
Sulfatul de potasiu reglementează metabolismul lipidelor şi ajută la transportul oxigenului în celule. Insuficienţa sa în organism generează deficienţe în îndeplinirea funcţiilor pielii, manifestate prin unele tulburări precum: acnee, eczeme, mătreaţă, alopecie (căderea părului). Primul simptom caracteristic este uscarea pielii. Necesarul natural de sulfat de potasiu se asigură dacă alimentaţia este bogată în: grâu, secară şi ovăz germinate, andive, alune, măsline negre, portocale, brânză etc.

BALANŢĂ
Fosfatul de sodiu
Prezenţa fosfatului de sodiu în organism, în cantităţi suficiente, este esenţială pentru menţinerea nealterată a echilibrului acido-bazic. Lipsa acestei substanţe provoacă în special celor născuţi în acestă zodie, suferinţe reumatice şi gută, îngălbenirea limbii, apariţia frecventă a gustului acid în gură. Necesarul natural de fosfat de sodiu se asigură consumând în mod regulat fasole, cartofi, spanac, sfeclă, porumb, orez nedecorticat, alune, mere, căpşuni, stafide etc.

SCORPION
Sulfatul de calciu
Nasul, gura, esofagul, intestinele şi organele sexuale, au o mare nevoie de sulfat de calciu pentru a-şi îndeplini funcţiile specifice în mod prompt şi corespunzător. Lipsa acestei substanţe din organism favorizează în special apariţia infecţiilor respiratorii, a sinuzitelor şi a rinitelor, sterilitatea. Alimentele naturale care conţin cantităţi suficiente de sulfat de calciu sunt: conopida, asparagusul, ridichile, prunele, smochinele etc.


SĂGETĂTOR
Siliciul
Siliciul asigură,  printre altele, stabilitatea sistemului termoreglator al organismului şi rezistenţa sistemului nervos la solicitări intense. Insuficienţa acestui element mineral în organismul celor născuţi în zodia Săgetătorului poate produce adeseori paralizia membrelor superioare sau inferioare, ori a degetelor. Cele mai bogate surse naturale vegetale de siliciu sunt: smochinele, prunele, merele, căpşunele, cartofii, coaja fructelor şi a legumelor, gălbenuşul de ou crud.

CAPRICORN
Fosfatul de calciu
Această substanţă minerală este necesară, printre altele , atât pentru formarea şi menţinerea integrităţii sistemului osos, cât şi pentru formarea sucurilor gastrice. Lipsa sau insuficienţa fosfatului de calciu în organism provoacă, în general celor născuţi în acestă zodie, deficienţe ale dentiţiei, deformări ale scheletului (îndeosebi ale coloanei vertebrale), nefrite, dureri articulare, indigestii. Necesarul natural de fosfat de calciu se asigură consumând: varză, orez nedecorticat, alune, citrice (lămâi, portocale, mandarine), lapte, brânză de vaci etc.

VĂRSĂTOR
Clorura de sodiu
Clorura de sodiu (sarea naturala de bucătărie)  - este vorba de sarea neiodată - reglează, printre altele, necesarul de lichide din organism. Dezechilibrul acestei substanţe generează afecţiuni ale rinichilor, arterite, favorizând adeseori accidentele vasculare. Sursele naturale de clorură de sodiu sunt: spanacul, ţelina, varza, salata, ridichile, porumbul, alunele, nucile, merele, perele, piersicile, lămâile, portocalele, mandarinele etc.

PEŞTI
Fosfatul de fier
Fierul asigură, printre altele, transportul oxigenului, în organism. Carenţa lui generează anemie, deficienţe respiratorii, tahicardie, hemoragii, şi alte perturbări ale funcţiilor organismului. Alimentele naturale, care conţin cantităţi suficiente de fosfat de fier sunt: fasolea uscată, caisele, piersicile, merele, strugurii, stafidele, citricele (lămâile, portocalele, mandarinele), gălbenuşul de ou crud etc.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.