Există diferite grade şi nuanţe de griuri în înţelegerea karmei proprii. Răspunsurile uşoare reprezintă excepţia, nu regula. Unele lucruri din viaţă sunt de-a dreptul dificil de realizat sau de înţeles. Modul în care îţi plăteşti karma şi-ţi înveţi lecţiile a fost fixat înainte de naştere. Ţi-ai creat împrejurări şi situaţii perfecte care îţi vor favoriza echilibrarea karmei şi învăţarea lecţiilor în maniera cea mai potrivită pentru tine. Odată ce ţi-ai corectat negativitatea din trecut şi ai înţeles-o ca lecţie în prezent, înseamnă că ţi-ai echilibrat karma. Vei culege roadele mai târziu în această viaţă sau în cea viitoare, în funcţie de natura karmei şi a lecţiei care trebuia învăţată şi depinzând de învoiala pe care ai stabilit-o înaintea naşterii.
De retinut ca există câteva cotituri şi puncte critice în procesul de echilibrare a karmei şi de învăţare a lecţiilor de viaţă. Să-ţi trăieşti karma nu este destul. Mai trebuie să-o echilibrezi şi să înveţi de pe urma ei. Dacă nu o echilibrezi, atunci n-ai făcut altceva decât să te expui unei experienţe negative, pe care va trebui s-o trăieşti din nou. Simplul fapt că ai suferit datorită karmei nu înseamnă că ai şi echilibrat-o. Nu înseamnă decât că ai avut o trăire dureroasă, fără ca să-ţi şi înveţi lecţia, fără s-o înţelegi şi să-i rezolvi negativitatea.
Atitudinile şi faptele tale din trecut au fost cele care au creat împrejurările şi situaţiile din viaţa ta actuală. Simţămintele tale hotărăsc modul în care eşti legat de trăirile tale şi de ceilalţi oameni. Karma pe care o trăieşti se datorează faptelor şi simţămintelor din vieţile trecute, la care se adaugă reacţiile tale din situaţiile prezente. Hotărârile luate în vieţile anterioare, mai ales acelea luate în stări emoţionale extrem de intense, sunt cele care îţi stăpânesc trăirile.
Poate ca intr-o viaţă trecută, ai decis că vrei să fi totdeauna cu o anumită persoană. Datorită acestei decizii poţi înregistra o ţinere pe loc, atât a ta, cât şi a celeilalte persoane, căreia îi poţi prin aceasta încălca liberul arbitru şi de care te poţi lega, poate de o manieră negativă, prin culpabilitate sau reproş. Decizia ta se bazează pe teama de schimbare şi pe dorinţa de a menţine relaţia aceeaşi. Simţămintele tale pot îngusta fluxul de energie din viaţa prezentă şi pot limita aspectele pozitive ale experienţei. In loc să te bucuri de o relaţie care să devină din ce în ce mai bună, această decizie te face să dai înapoi şi transformă relaţia într-o experienţă negativă. În acelaşi timp, îţi creezi karmă cu acea persoană, karmă ce va trebui echilibrată în viitor.
Fereşte-te de sindromul „niciodată". Într-o viaţă trecută poate că ai decis că nu vei mai face niciodată ceva, sau că un anumit eveniment nu ţi se va mai întâmpla niciodată. Datorită acestei hotărâri, porţi după tine emoţii nerezolvate şi ţi se va cere să repeţi lecţia. Când trebuie să treci printr-o încercare negativă pentru a reuşi să-ţi înveţi lecţia şi să-ţi echilibrezi karma, asta serveşte mai multor scopuri. Aspectul negativ al situaţiei îţi absoarbe toată atenţia şi te ajută să conştientizezi ce-ai făcut în trecut. Îţi dă posibilitatea să o trăieşti în prezent pentru a o înţelege mai bine. Mai mult, îţi oferă conştienţă şi cunoaşterea modului în care cu adevărat îţi poţi învăţa lecţia şi-ţi poţi echilibra karma.
Karma nu trebuie neapărat să fie un proces dureros. Ea poate fi o experienţă minunată, pe măsură ce se transformă în conştienta adevărului. Reamintirea şi înţelegerea evenimentelor şi emoţiilor din vieţile trecute te ajută să observi justeţea în tot ceea ce ţi se întâmplă. Prin echilibrarea karmei şi învăţarea lecţiilor de viaţă, capeţi înţelepciunea şi înţelegerea necesare evoluţiei tale spirituale.
Fragment din cartea “ Descoperirea vietilor trecute”- G. Chadwick
Niciun comentariu: