Ce determina reincarnarea?




Evolutia spirituala este principalul factor ce determina reincarnarea. Un spirit, indiferent de tipul sau, evolueaza aproape in exclusivitate doar in planul material iar acest lucru se datoreaza propietatii materiei de a modula vibratia spirituala prin intermediul dublului eteric. Spiritele aflate in toate planurile spirituale, cu exceptia celor din planurile foarte inalte , se supun legii Evolutiei Spirituale, indiferent de vointa lor proprie.

Spiritele foarte inalte sau “entitatile spirituale puternice”, se supun doar partial acestei legi, ele fiind obligate sa se reincarneze dar decid singure momentul , locul si forma cub care o vor face. De obicei, acestea se reincarneaza cand au de indeplinit o misiune anume care sa le permita totodata si evolutia spirituala. In Univers evolutia spirituala nu inceteaza niciodata, pentru nimeni.

Un alt factor determinant  este karma, care influenteaza reincarnarea dar nu o determina. Karma insasi nu poate determina producerea unei reincarnari, dar poate determina momentul producerii ei, cat si conjunctura in care se produce.Daca o fiinta are o datorie karmica fata de o alta fiinta, este probabil ca reincarnarea uneia dintre ele sa se produca in timpul vietii celeilalte pentru a putea exista posibilitatea compensarii acestei datorii. Nu este necesar ca o datorie karmica de acest gen sa fie compensata in reincarnarea imediat urmatoare, dar cu siguranta va fi compensata intr-una din reincarnarile fiintei.
Datoriile karmice nelegate de alte fiinte pot fi compensate oricand si in orice reincarnare.

Afinitatile sunt un alt factor ce determina reincarnarea. Ele vor influenta stabilirea locului si uneori, a momentului reincarnarii. Daca in timpul unei vieti o persoana este impresionata intr-un grad foarte inalt de un anumit loc in care a trait sau si-a desfasurat anumite activitati , este probabil ca intr-o reincarnare ulterioara sa ajunga, intr-o forma sau alta, in acel loc.

In acelasi fel, daca intre doua sau mai multe persoane se stabileste o relatie extrem de puternica, acestea se vor reintalni intr-o reincarnare ulterioara. Sentimentele de genul urii obsedante  sau iubirii neconditionate ( nu neaparat fizica), au capacitatea de a mari intensitatea vibratiei spirituale, conducand la modularea acesteia influentand radical reincarnarea persoanelor implicate. Atat ura obsedanta, cat si iubirea neconditionata sunt factori de progres spiritual, dar diferiti in esenta, unul va fi malefic, iar celalalt benefic.



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.