Din misterele Universului cosmic

Planetele eterice



Cosmosul material, pe care noi oamenii îl considerăm a fi imens, este ca o picătură de ulei într-un ocean infinit. Oceanul infinit este Sfera de Lumină, iar lumea materială este doar o enclavă în imensitatea acesteia.

SavanÅ£ii afirmă că cosmosul material, numit ÅŸi “univers observabil” sau “orizont cosmologic”, se întinde până la limita de 25 miliarde de ani-lumină. Nu se poate cunoaÅŸte mai mult despre dimensiunile universului, iar acest fapt se datorează nu atât limitărilor tehnologiei, cât mai ales legilor naturale ale cosmosului. Orice obiect cosmic, care trece
dincolo de "orizontul cosmologic" îşi pierde luminozitatea datorită depalsării spre roşu cu o viteză de peste 90% din viteza luminii şi nu mai poate fi detectat, devenind invizibil.

Undeva, pe cuprinsul cosmosului material, se află sistemul nostru planetar. Sistemul nostru planetar are în total 12 corpuri cereşti, care orbitează în jurul Soarelui. Dintre cele 12 corpuri cereşti, 9 sunt materiale (inclusiv Soarele), iar 3 sunt eterice, aşadar invizibile prin intermediul simţurilor materiale şi nedetectabile prin instrumentele tehnologice.
Datorită demersurilor ştiinţei moderne, se cunosc foarte multe cu privire la cele 9 planete materiale; nu acelaşi lucru se poate spune despre cele trei planete eterice.

Cele trei planete eterice sunt numite astfel: Yuhton, Perfer şi Axiah. In termenii folosiţi astăzi, Yuhton a fost denumită Vulcan, Perfer a fost denumită Phaeton, iar Axiah a fost denumită Planeta X. Dintre ele, doar planeta eterică Perfer a fost cândva locuită. Perferul eteric este o planetă care a fost incendiată la sfârşitul ciclului al doilea. Ea arde şi astăzi la nivelul planului cuantic eteric.

Celelalte două planete eterice, Yuhton ÅŸi Axiah, nu sunt deocamdată apte pentru a primi forme de viaţă eterică. Yuhton este prima planetă a  sistemului solar, fiind situată imediat după Soare - undeva între Soare ÅŸi Mercur iar Axiah este  situată la capătul sistemului solar, după Pluton, fiind cea mai depărtată planetă de Soare. Planetele eterice Yuhton ÅŸi Axiah nu sunt locuite.

C.Ganescu – Cosmos





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.