1. PUTEREA
Adevăratul test al puterii se petrece, atunci când cineva ajunge într-o poziţie de conducere. Îşi foloseşte acesta puterea, în întregime, în serviciul Conştiinţei Cristice şi a iubirii, sau devine el o putere manipulată de către egoul negativ, pentru a-i controla pe alţii.
2. CELEBRITATEA
Ce se întâmplă personalităţii atunci când se atinge celebritatea şi recunoaşterea lumească? Cum reuşeşte celebritatea să producă o schimbare a personalităţii? Veţi începe să-i trataţi altfel pe ceilalţi? Veţi începe să-i trataţi pe ceilalţi ca şi cum ar fi cetăţeni aparţinând unei clase inferioare? Vi se va urca celebritatea la cap, hrănindu-vă egoul? Cum vă veţi folosi de celebritate - drept autoglorificare sau drept o oportunitate de a fi mai mult de folos? Declanşează cumva celebritatea calea egoului negativ?
3. BANII
Adevăratul test al unui Sine cu adevărat realizat. Cât de ataşat sunteţi de bani? Banii sunt importanţi, totuşi ei nu contează mai mult decât DUMNEZEU sau decât Conştiinţa Cristică. Dacă aţi fi lipsiţi de toţi banii şi posesiunile dvs. materiale, cum aţi reacţiona?
4. SEXUALITATEA
Vă stăpâniţi sexualitatea, sau sexualitatea vă stăpâneşte pe voi? Fluxul sexualităţii vă hrăneşte sinele inferior sau Sinele Superior? Sexualitatea voastră se află în serviciul iubirii şi intimităţii sau este ea doar plăcere materialistă, animalică? Sexualitatea voastră este pusă în serviciul unui scop egoist, sau altruist? Este sexualitatea voastră folosită şi pentru trezirea/ridicarea kundalini şi a iluminării mentale sau este doar o eliberare de la nivelul celei de a doua chakre?
5. DORINÅ¢A
Potrivit anumitor precepte, trebuie să transcendem dorinţele sinelui inferior, având în vedere că de aici provin toate calităţile negative ale egoului. Toate dorinţele sinelui inferior trebuie transformate în dorinţe ale Sinelui Superior. Transformaţi dorinţele sinelui inferior în dorinţa realizării lui DUMNEZEU. Acesta este biletul către Paradis!
6. ATAÅžAMENTUL
"Toată suferinţa vine din ataşament" Buddha
Este uimitor faptul că ne ataşăm de atât de multe lucruri. Toate emoţiile negative îşi au originea în ataşament. Toate relaţiile care eşuează se datorează ataşamentului. Pentru a putea trece de cea de a patra iniţiere, în înţelesul cel mai deplin al cuvântului, trebuie să "reununţăm", ceea ce înseamnă să trăim în lume, dar să nu aparţinem acestei lumi. Trebuie să învăţăm să avem preferinţe super-puternice în viaţă, dar nu ataşamente. Natura preferinţelor este aceea că trebuie să le urmaţi din toată inima, sufletul, mintea şi puterea, dar dacă nu le dobîndiţi, să nu fiţi nefericiţi.
7. TRANSCENDEREA FRICII
Dacă ar trebui să existe un singur cuvânt care să descrie egoul negativ mai bine decât oricare altul, atunci acesta este frica. Dacă există un cuvânt care să descrie mai bine decât oricare altul Conştiinţa Cristică, atunci acela este iubirea. De fapt, în viaţă, nu există decât două emoţii: iubirea şi frica. Toate celelalte emoţii pozitive şi negative, în esenţa lor, le au la bază pe acestea două. Toate gândurile se bazează fie pe frică, fie pe iubire. Iată de ce este extrem de important să facem ca tot ceea ce nu reprezintă gânduri privind DUMNEZEU sau Conştiiinţa Cristică să nu fie lăsate să intre în minte.
8. EGOISMUL
Egoismul reprezintă un adevărat flagel pe Pământ. Când ne lăsăm conduşi de copilul lăuntric, ne vom manifesta deosebit de egoist. Inca nu ne-am deprins să vedem care este diferenţa dintre gândirea egoului negativ şi gândirea Cristică. Trebuie cu toţii să învăţăm să reununţăm la propriile lentile ale egoismului, pentru a putea vedea imaginea de ansamblu. Trebuie să învăţăm să ne punem în situaţia celorlalti. Conştiinţa unui adevarat cautator spiritual vede totul prin prisma corpului de grup şi nu doar prin lentila copilului lăuntric, a egoului negativ sau corpului fizic.
9. FALSA MÂNDRIE
"După mândrie, vine căderea". Este una din marile încercări care vin o dată cu puterea, celebritatea şi banii. Se va împăuna egoul? Se va umple personalitatea cu preamărire şi laude de sine? Indiferent de nivelul de iniţiere la care aţi ajuns, indiferent că aţi realizat sau nu înălţarea, mandria este un mare pericol. Reversul falsei mândrii este smerenia negativă si este la fel de rău ca falsa mândrie. Egoul negativ este extrem de seducător şi de înşelător şi el poate în oricare moment, când am alunecat pe pilotul automat, să se insinueze.
10. MÂNIA
Definiţia mâniei este: "o lipsă a controlului şi încercarea de a-l redobândi". Folosirea greşită a mâniei are a face cu folosirea greşită a puterii. In loc de a căuta să scăpăm de mânie, ea ar trebui canalizată cum se cuvine, întrucât mânia poartă în ea multă putere. Aceasta fiind mânia pozitivă. Este mânia care se canalizează pe direcţiile Conştiinţei Cristice. Oamenii care sunt tot timpul mânioşi fac demonstraţia unei lipse de putere personală şi de un control consecvent al Sinelui. Mânia creează separare/segregare. Mânia se dezvoltă, cum spunea Buddha, din "puncte greşite de vedere". Acestea nu ţin de viaţă, ci de atitudinea noastră faţă de viaţă. Cineva care este mânios tot timpul este aşa, pentru că se luptă cu viaţa, în loc de a conlucra cu viaţa şi de a învăţa din ea.
11. LÄ‚COMIA
Lăcomia este într-adevăr un josnic neajuns. În loc de a ne declara safisfăcuţi cu bucăţica pe puzzle pe care DUMENEZEU ne-a pregătit-o, lăcomia, ca trăsătură a egoului negativ, ne împinge să dobândim şi piese din Planul Divin al altora. Poate fi vorba despre putere, celebritate, lucruri spirituale, chiar şi lăcomie pentru evoluţie spirituală. În loc de a ne concentra pe ceea ce putem dărui, egoul negativ se concentrează pe ceea ce poate primi. Aici poate fi vorba despre informaţie spirituală - încercarea de a o păstra doar pentru sine şi de a nu o împărtăşi şi altora. De obicei se leagă de competiţie, gelozie şi invidie. În fapt, lucrurile de care ne agăţăm cu lăcomie le vom pierde, întru-un final. Nu reţinem, de fapt, decât ceea ce dăruim. Aceasta este legea vieţii.
12. GELOZIA
Gelozia provine din nesiguranţă şi ataşament şi - de aici - nevoia de a intra în competiţie cu ceilalţi, în loc de a coopera. Gelozia aparţine total egoului negativ şi trebuie eliberată cu orice preţ, pentru că nu este de la DUMNEZEU. Ea este legată şi de calitatea de invidie cuprinsă în egoul negativ. In viaţă, afirmaţi-vă preferinţele, apoi abandonaţi-vă. Dacă este să fie, lucrurile vor veni la voi, dacă nu este să fie, atunci cu atât mai bine. Fiţi fericit de bucuria altuia. Cheia vieţii stă în recunoaşterea piesei voastre din puzzle, având în vedere că DUMNEZEU a creat diferit pe fiecare, menindu-l unei funcţii diferite!
13. VANITATEA
Nu există nimic greşit în a avea grijă de corpul nostru fizic şi de a dori să arătăm frumoşi şi atrăgători. Cheia lecţiei constă aici în a analiza dacă această dorinţă de a avea o ţinută atrăgătoare este guvernată de către suflet sau de către egoul negativ. Examinaţi-vă cu sinceritate cele mai profunde motivaţii şi intenţii, în acest sens. Este important să avem deprinderea de a ne îngriji trupul, de a fi curaţi, de a avea o ţinută plăcută, de a purta haine adecvate. Faceţi aceasta din dorinţa de a ieşi în evidenţă şi de a ajunge mai bine decât alţii? Faceţi aceasta din dorinţa de a seduce în vreun fel? Vă petreceţi prea mult timp în faţa oglinzii şi prea mult timp în baie, dintr-o vanitate de vreun fel? Fiţi moderaţi, în acest sens. Fiţi limpede în legătură cu ceea ce doriţi să prezentaţi lumii. Prezentaţi oare, în ţinuta voastră, imaginea lui Dumnezeu, neglijenţă sau şarm excesiv. Fiţi cinstiţi cu voi înşivă, în acest sens, fără a judeca şi faceţi, la nevoie, ajustările necesare!
14 TRANSCENDEREA DUALITÄ‚Å¢II
În Bhagavad Gita, Krishna afirma că, atunci când resimţi profitul sau pierderea, plăcerea sau durerea, boala sau starea de sănătate, victoria sau înfrângerea, izbânda sau eşecul, trebuie să rămâi imuabil. Învăţând să transcendem dualitatea, nu trebuie să fim sâcâiţi de caruselul continuu de la nivelul emoţiilor. Există un mod de a gîndi denumit Conştiinţă Cristică ce îngăduie cuiva să fie neîncetat acelaşi, întotdeauna în putere, întotdeauna iubind, întotdeauna fericit, întotdeauna având o minte cumpătată, întotdeauna egal cu sine, întotdeauna întru bucurie, în tihnă lăuntrică, iertând şi neschimbător, indiferent de fluctuaţiile dualităţii vieţii. Aceasta este conştienţa Sinelui Divin/lui DUMNEZEU. Aceasta vă îngăduie să rămâneţi la fel, indiferent dacă oamenii vă laudă sau vă ponegresc.
15. EGOLATRIA
"DUMNEZEU este egal omul, minus egoul" – Sai Baba.
Egotismul merge chiar mai departe de mândrie, pentru a cuprinde toate calităţile şi emoţiile negative ale egului negativ. Egoul este sorgintea tuturor încercărilor şi sursa tuturor dorinţelor sinelui inferior. Este sursa oricărei separaţii, temere sau egoism. Este sursa tuturor bolilor. Este prima lecţie pe care fiecare suflet o are de învăţat. Cheia liniştii interioare/lăuntrice este negarea oricărui gând care nu vine de la DUMNEZEU sau vine de la egoul negativ, pentru a vă intra în minte.
Viaţa nu este decât un şir continuu de ajustări şi corecturi fizice şi de atitudine, pentru a ne readuce în mod constant la pacea lăuntrică şi la ceea ce înseamnă adevăratul Tao. Greşelile nu sunt ceva rău, doar erorile conştiente necorectate devenind o problemă. Ideea este aceea de a învăţa prin harul divin, nu prin karma. Deci, de a învăţa pe calea uşoară, în locul celei plină de şocuri şi de lovituri.
Dr. Joshua David Stone
Mi-a fost dor sa te recitesc
RăspundețiȘtergereGanduri pe aceeasi frecventa
iubire si constiinta la unison.
fii bine
Comentariile tale sunt pentru mine precum un pahar de apa rece baut in aceste zile fierbinti.
RăspundețiȘtergereMultumesc gandurilor de bine trimise catre mine,
cu drag