Ce influenţe are iertarea asupra karmei?




„Iarta-ne noua greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostri!“. Toată lumea cunoaste acest pasaj din „Tatal nostru“. Prima parte a frazei implică o cunoaştere a legii cauzei şi a efectului, sau funcţia karmică. A doua parte contine promisiunea de a voi sa iertam, in acelaşi mod, pe cei care ne-au lezat.
Se pune insa intrebarea: Ce devine karma in acest caz? Prin ce proces este ea stearsa si pentru ce ni se recomanda sa iertam?

„...conform legilor, un om poate ierta altuia raul ce i l-a făcut personal. Ca victima, ofensatul are dreptul si puterea de a ierta. Prin sinceritatea acestei iertari, karma – pe care funcţia de reciprocitate ar fi facut sa revina ofensatorului – va fi mai intai atenuata si apoi slabita. Tocmai in acest act viu rezida iertarea adevarata.
Dar numai persoana ofensata – şi nicidecum o alta persoana – poate sa decidă astfel asupra vinovatului. Aceasta este ratiunea pentru care se afla atata binecuvantare si folos spiritual in iertarea acordata, atunci cand ea vine din adancul inimii“.
Abd–ru–shin (vol. II, conf. 43)

Ce se întâmpla insa daca nu iertam, daca cernem fara incetare amaraciunea si supararea noastra? Fie ca ea traduce o enervare, o suparare, o furie, sau o dorinta de razbunare, reactia noastra se concretizeaza si intalneste forma–gand emisa de ofensator. Se formeaza atunci legaturi ce unesc pe cele doua persoane; o animozitate intretinuta de-a lungul anilor poate sa le transforme in lanturi. Retinut de aceste piedici, ofensatul nu mai poate recastiga planurile luminoase. El trebuie mai intai să se elibereze, iertand.

De asemenea, se poate ca repercursiunea karmica sa permita autorului unui prejudiciu sa-l ispăşească si sa steargă greseala sa. In acest caz, perfectiunea legii cosmice va antrena simultan, intr-un anumit mod, şi iertarea persoanei lezate.
Cunoscand acest proces, intelegem de ce suntem sfatuiti sa iertam. Aceasta recomandare este un sfat prietenesc pretios, ca tot ceea ce vine de la Lumina. Asa ca, IARTA!!! Iarta pentru a te elibera de orice legatură ce poate sa-ti ingreuneze ascensiunea ....



Ernest Schmitt






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.