Puterea vindecatoare a mainilor



De secole intregi, mainile sunt o sursa mult prea putin folosita de vindecare si reechilibrare fizica, emotionala si spirituala. Mudrele, caci despre ele voi vorbi, sunt pozitii ale degetelor care se tin intr-un anumit fel si urmareste eliberarea si directionarea energiei pentru restabilirea starii de sanatate si/sau a starii de bine.
Poate de multe ori v-ati surprins tinand mainile in pozitii specifice unei anumite mudre fara sa stiti ca aceasta va stimuleaza vindecarea fizica sau emotionala. Prin apasarea, intinderea si atingerea degetelor transmitem semnale, eliberand sau directionand energia din anumite puncte specific.

Folosirea mudrelor este simpla si accesibila oricui. Va trebuie rabdare si perseverenta. In functie de gravitatea blocajului energetic prezent in corp, de lipsa energiei sau surplusului ei, rezolvarea problemelor va necesita un timp mai scurt sau mai indelungat.
Exista sute de mudre, folosite in diferite scopuri si net-ul este plin cu exemple din acest domeniu. Va recomand cateva, care exersate constant va vor uimi cu eficacitatea lor. Nu uitati: perseverenta este cuvantul cheie!



Gyan-mudra sau mudra cunoasterii

Atingeti varful degetului mare cu varful degetului aratator, Å£inand celelalte  trei degete intinse (vezi foto). Varful degetului mare este centrul glandelor pituitara si endocrina. Cand apasam cu degetul aratator acesti centri, vom activa cele doua glande, imbunatatind memoria, prevenind insomnia si vindecand anxietatea, furia sau depresia. Echilibreaza organismele cu deficienta elementului apa si eter ( vata dosha). Stimuleaza intregul sistemul nervos, intareste muschii si inima. Se poate practica oriunde si oracand aveti timp.

Prithvi Mudra sau mudra elementului Pamant
Atingeti cu varful degetul inelar varful degetului mare, tinand celelate trei degete intinse. Sporeste elementul Pamant in organism si reduce elementul Foc. Cum elementul Pamant este componenta majora din oase, unghii, par, muschi, tendoane,etc., practica acestei mudre va intari si vindeca tot ce are legatura cu acestea. Deasemenea, ajuta la cresterea in greutate, osteoporoza, hipertiroida, caderea parului, slabiciune fizica.
Intre 30 si 45 de minute de practica regulata aduce rezultate surprinzatoare. Se poate practica oriunde si oricand desi orele diminetii sunt cele mai benefice si aduc cele mai bune rezultate. 

Varuna Mudra sau mudra elementului Apa
Atingeti cu varful degetului mic degetul mare, tinand celelalte trei degete intinse. Beneficii: echilibreaza elementul Apa in organism si ajuta in tratarea uscaciunii ochilor, gatului, pielii, psoriazis, dezechilibru hormonal, constipatie,etc. Practica regulata timp de 15 minute de trei ori pe zi, garanteaza un rezultat foarte bun in tratamentul problemelor enumerate mai sus.



Vayu Mudra sau mudra elementului Aer
Mentineti aratatorul pe baza degetului mare si apasati cu degetul mare, tinand celelalte trei degete drepte. Beneficii : previne toate bolile care apar in urma dezechilibrului elementului Aer, influenteaza pozitiv reumatismul, guta, durerile articulare, sciatica, boala Parkinson.
Practica regulata intre 30 si 45 de minute de doua ori pe zi, de preferinta dimineata si seara, aduc beneficii uimitoare.





Surya Mudra sau mudra elementului Soare





Indoiti inelarul si apasati-l cu degetul mare, tinand celelalte trei degete drepte. Stimuleaza glanda tiroida si ajuta la buna functionare a acesteia. Orice disconfort simtit in practica acestei mudre ( mai ales la mentinerea celor 3 degete drepte) este un semn al dezechilibrului hormonal. Scade colesterolul, stimuleaza digestia, ajuta la scaderea in greutate. Se practica intre 5 si 15 minute, de doua ori pe zi.




Un comentariu:

Un produs Blogger.