Lumile sau dimensiunile spirituale


Sufletul poartă în el toate amintirile experiențelor noastre fizice trăite în eoni de timp și de existență. Dar atunci când trecem în Lumile sau dimensiunile spirituale, conștiința noastră este deschisă nu doar către deplinătatea enormă a propriului nostru suflet, ci și către conștiința vastă a Spiritului.

Versetul biblic din Ioan 14:2 descrie foarte frumos dimensiunile spiritului : „ÃŽn casa Tatălui Meu multe locaÈ™uri sunt…” Cred că asta înseamnă că există planuri diferite în Lumile Spiritului în care sufletele noastre sunt aranjate (după moartea corpului fizic uman), în funcÈ›ie de gândurile, cuvintele È™i faptele noastre pământeÈ™ti.Acestea includ Planurile Astrale, Planurile Mentale È™i Planurile Celeste.

Personalitatea, memoria È™i mintea noastră sunt toate cuprinse în corpul astral. Când corpul nostru fizic moare, „eul real” se află încă în corpul astral È™i conÈ™tientizează viaÈ›a în afara corpului uman, mai précis, în Planul Astral către care a fost atras de faptele noastre pământeÈ™ti.

• Planul Astral inferior (cel mai de jos) atrage sufletele cel mai puÈ›in evoluate – cele care nu au învățat lecÈ›iile iubirii È™i ale respectului.

• Planul Astral intermediar atrage acele suflete care au nevoie de odihnă È™i de refacere după o boală fizică îndelungată, după experienÈ›e traumatice sau după convingeri È™i credinÈ›e inflexibile.

• Planul Astral superior (cel mai înalt) este cel pe care noi oamenii îl numim cer sau ceruri – un loc în care sufletelor li se oferă oportunitatea să-È™i dezvolte conÈ™tiinÈ›a spirituală.
  
• Planul Mental - acest nivel oferă posibilități nelimitate de dezvoltare a sufletului individual. Aici, are acces la înÈ›elepciunea acumulată de-a lungul epocilor. Sufletul va decide în cele din urmă dacă doreÈ™te să se întoarcă în planul pământesc, pentru a dobândi mai multă experiență sau dacă vrea să se aventureze în acest plan.

• Planul Celest - nivelul cel mai înalt. Aici sufletul individual devine una cu întreaga viață a universului. Iisus Hristos, Buddha È™i alÈ›i conducători spirituali se află în acest plan.

Fiind o combinaÈ›ie de corpuri mentale, emoÈ›ionale È™i fizice, sufletul nu este alcătuit numai din toate amintirile noastre pământene, ci cuprinde întreaga gamă a ceea ce suntem È™i cine suntem – nu numai ceea ce percepem noi ca „viață” în dimensiunea fizică, ci fiinÈ›a noastră eternă, interdimensională. Sufletul poartă toate mesajele È™i lecÈ›iile din trecut È™i va purta toate mesajele È™i lecÈ›iile în viitor.

Atunci când sufletul se reunește cu Spiritul, el devine foarte conștient de felul în care a trăit în majoritatea vieților trecute, dar și de impactul pe care l-a avut asupra altor suflete. Sufletul este și tezaurul de înțelepciune, de iubire și de experiențe culese în cursul vieților, viață după viață. Orice am trăit vreodată este păstrat în memoria sufletului.



Fragment din “Aventurile sufletului” - James Van Praagh




Niciun comentariu:

Un produs Blogger.