Timp pentru sufletRugaciunea parintelui Arsenie Boca

Nu-mi spune nimic! Iti cunosc mizeria, necazurile, luptele si ispitele sufletului tau, asa cum esti tu! Da-mi inima ta! Daca o sa astepti sa devii inger ca sa Mi te daruiesti, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata! Chiar cand esti las, fricos, trufas si neincrezator in implinirea savarsirii iubirii, a sfinteniei, chiar cand recazi in aceleasi pacate pe care nu ai vrut sa le repeti…ei bine, chiar si atunci Eu nu-ti dau voie sa nu Ma iubesti! Iubeste-Ma. Asa cum esti tu!

In orice loc, moment si-n orice situatie te-ai afla, in credinciosie sau in tradare, in ravna, intristare sau uscaciune, tu sa Ma iubesti asa cum esti!Eu vreau sa Ma poti iubi – din putina si saraca ta inima, atat de chinuita. Daca astepti si-mi ceri sa te astept pana vei fi desavarsit, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata.

N-as putea Eu, oare, sa fac din fiecare fir de nisip un serafim sau un inger care sa straluceasca de curatie si dragoste? Nu sunt Eu Domnul Dumnezeu si am zidit toate si pot totul? Inima ta de om, zidita de mine, este locasul Meu. Eu astept sa-Mi dai aceasta inima Mie si sa Ma lasi sa te iubesc asa cum esti! Desigur, Eu am sa te schimb, dar pana atunci, iubeste-Ma asa cum esti, caci Eu te iubesc, cu toate ca esti asa! Eu vreau sa simt porumbelul iubirii tale zvacnind catre Mine, chiar din putina, saraca, neputincioasa ta inima! Din adancul invoielilor tale, al murdariei tale! Eu te iubesc si cand esti slab si necurat; tu ce vina-Mi gasesti?

Nu vreau o iubire izvorata din mandria virtutilor tale – nici a spectacolului care poti fi tu, ci dintr-o inima smerita inaintea Mea si resemnata a fi chiar ceea ce este : o biata inima care Ma iubeste si pe care o pot curati oricand! Nu-mi trebuie virtutile tale, talentele tale, intelepciunea ta. Eu vreau doar sa Ma iubesti si sa lucrezi intru iubirea aceasta.

Crezi ca ai virtuti, dar daca ti le-as da, tu esti asa de slab si de mandru, incat as hrani amorul tau propriu si nu M-ai cinsti pe Mine, ci pe tine! Apropie-te deci, cu iubire! Unui fier negru si rau, flacarile de foc nu numai ca i-ar curata rugina, dar l-ar face incandescent! Doar iubeste-Ma, neinchipuindu-ti ca esti curat si demn; aceasta ar fi o mandrie pentru tine, Iubeste-Ma pentru ca sunt obosit si vreau sa odihnesc inima ta!

Deci nu te zbate si te stradui sa-Mi placi, ci iubeste-Ma pur si simplu. Eu as putea sa fac, prin tine, lucruri mari pentru mintea omeneasca., dar nu! – tu ai sa-Mi fi sluga rea si nefolositoare si neputincioasa si am sa-ti iau si putinul pe care tu te increzi ca-l ai! De ce, oare? Pentru ca Eu te-am zidit – din iubire, ca sa-ti dau iubirea, fara ca tu sa-Mi poti da ceva! Nu incerca sa-mi platesti iubire prin nimic, ma doare ca incerci!

Nu mai sta departe de Mine. Iti lipseste nu sfintenia, pe care numai Eu ti-o pot da, ci o inima gata sa Ma iubeasca oricand si pana la capat! De aceea, Eu stau mereu la usa inimii tale, ca un cersetor, desi sunt Domnul si Dumnezeul tau. Nu ma lasa sa astept, ca sa te impodobesti si sa-Mi pregatesti daruri, caci tu nu poti nimic fara Mine si daca te increzi in tine, fara Mine, voi fi nevoit sa te las in cadere, la masura cu care te apreciezi singur!

Daca Ma primesti, te voi ajuta sa intelegi, sa Ma cunosti si sa Ma iubesti mai mult decat iti poti inchipui. Lasa sangele Meu sa curga in sangele tau si sa bata inima Mea intr-a ta! Eu ti-am dat-o pe Sfanta Preacurata Mea Maica. Lasa sa treaca totul prin inima ei curata, incat sa poata mijloci pentru tine!
Nu astepta sa devii sfant, ca pe urma sa Ma iubesti! In acest fel nu m-ai iubi niciodata! Si acum vino! Eu sunt cu tine, cu voi, pana la sfarsitul veacurilor! AMIN

Preot monah Aresenie BocaNiciun comentariu:

Un produs Blogger.