Niveluri de initiere

Criteriul evoluţiei spirituale se bazează strict pe controlul propriilor energii, care se manifestă sub forma emoţiilor, mentalităţilor şi ideilor., există pentru nivelul terestru 4 grade de Iniţiere, pe care puţini le ating.

Primul nivel este cel al Iniţiatului de gradul 1 – o astfel de persoană începe să-şi dea seama de importanţa corpului său şi treptat, iese de sub influenţa instinctelor animalice, preţuind ceea ce este acest corp fizic şi sănătatea sa.

Următorul grad este cel al Iniţiatului de gradul 2 – acesta intră pentru prima dată în inima sa, începând să-şi controleze propriile emoţii. Cum se spune, intră în „Peştera lui Christ”, adică entitatea Crist se trezeşte în el. Dar un asemenea nivel încă este tributar emoţiilor şi va trebui să parcurgă un număr de 7-10 vieţi, în funcţie de voinţa sa, până scapă de reacţiile emoţionale necontrolate. Vedeţi ce înseamnă emoţia şi cât îi trebuie omului pentru a autocontrola?

Următorul nivel este al Iniţiatului de gradul 3 – pe acest nivel ajung cei care, după ce au învăţat să-şi controleze emoţiile (a nu se crede că acestea trebuie înnăbuşite, ci înţelese în manifestarea lor), pot să înceapă lucrul cu modelarea propriului ego care îndeamnă mereu omul la a fi egoist în multe privinţe. Mai simplu spus, este lucrarea de educare şi modelare a mentalului – intelectul, care are funcţie de adunare de informaţie pentru  cunoaştere. În această etapă Iniţiatul de gradul 3 începe să înţeleagă mai clar că ceea ce stă la baza suferinţelor oamenilor este egoismul provenit din reacţiile emoţionale necontrolate, şi se străduieşte să îşi modeleze personalitatea pentru a-şi ajuta semenii. Este necesar să ştiţi că de abia de la acest nivel un Discipol – Iniţiat se poate considera Maestru, nivelul 3 fiind în realitate primul grad de Maestru.

Iniţiatul de gradul 4 care este şi Maestru – la acest nivel aspirantul trebuie să conştientizeze că toate lucrurile lumeşti au un început şi un sfârşit, spre deosebire de lucrurile spirituale care sînt eterne. Atunci când ajunge la acest nivel de evoluţie spirituală, după multe vieţi trăite pe Pământ, aspirantul înţelege că Detaşarea, Renunţarea faţă de lucrurile lumeşti îi poate asigura chiar cele de care are nevoie în viaţa sa. Însă chiar şi la acest grad există riscul major de a cade înapoi către nivelele anterioare, dacă spiritul nu are suficientă voinţă de a urma Lumina Creatorului, şi asta din cauza energiilor care sînt vehiculate prin intermediul banilor, a laudelor şi a cuvintelor care zgândăresc orgoliul Maestrului de gradul 4.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.