Trilogia zodiacala a primaverii


Zodia Berbecului  (21 martie – 19 aprilie) – deschizatorul de drumuri
Berbecul isi incepe guvernarea odata cu momentul echinoctiului de primavara. Marte, planeta ce guverneaza acest semn, este cea mai apropiata planeta fata de pamânt si este numita de astrologi “planeta rosie”, datorita concentratiei mari de fier de la suprafata ei. Spre deosebire de alte minerale din organismul nostru, fierul este concentrat intr-un mediu aflat intr-o continua miscare: hemoglobina, pigmentul rosu din celulele sanguine. Asa cum intre doua suprafete aflate in miscare se genereaza prin frecare caldura, tot astfel dinamismul sângelui prin venele si arterele noastre este corelat cu caldura – strâns legata de primul semn al zodiacului. Natura dinamica si adesea exploziva a Berbecului face din aceasta prima luna a primaverii o perioada a noilor inceputuri si a reinnoirii.
Ca la o comanda cosmica, lumina renascuta si caldura solara fac ca seva sa isi inceapa ascensiunea, mugurii sa apara si firele de iarba sa iasa la iveala din intunericul ocrotitor al pamântului, iar solul arid sa devina plin de viata si seva. Pamântul este adesea marcat de cutremure sau izbucniri ale vulcanilor sub semnul de foc al Berbecului. In fiinta umana apare o energie care se manifesta ca febrilitate si dorinta de a actiona, de a curata si reinnoi sau, alteori, sub forma furiei nejustificate si agresivitatii. Activitatea cerebrala este stimulata cu intensitate in acest interval de timp, fapt explicabil datorita influentei directe a acestui semn zodiacal asupra zonei capului si a creierului. Odata cu trecerea lunilor anului, influxul energetic care este acum orientat in special in partea superioara a corpului tinde sa coboare din ce in ce mai jos, astfel ca in ultima zodie (a Pestilor) picioarele si talpile devin zonele corporale mai sensibile si mai expuse.
In fiinta noastra, zodia Berbecului nu se reflecta doar in zona capului, ci guverneaza de asemenea muschii, suprarenalele si bineinteles globulele rosii. Toti cei nascuti in aceasta zodie pot beneficia de proprietatile armonizante ale ceaiului verde, ale pulberii de lemn dulce, de energia blânda si reconfortanta a florilor de iasomie, precum si de efectul hranitor al alimentelor bogate in fier cum sunt lintea si algele (chlorella).

Zodia Taurului (20 aprilie – 20 mai) – cea care da forma si consolideaza
Torentul de energie dezlantuita odata cu zodia Berbecului incetineste foarte mult si se condenseaza odata ce este “prins” sub influenta Taurului. Guvernata de Venus – planeta cu cea mai lenta miscare de rotatie din sistemul nostru solar –, zodia Taurului este simbolizata cel mai adesea printr-un Taur linistit care merge agale, fara sa se grabeasca. Pentru ca intre sferele planetare din sistemul nostru solar Venus se apropie cel mai mult de forma sferica si pentru ca ea are totodata o orbita mai degraba circulara decât eliptica, este mai usor de inteles de ce aceasta planeta a fost dintotdeauna considerata guvernatoarea armoniei si muzicii, a echilibrului si pacii. In semnul Taurului, Venus guverneaza dragostea senzuala, unirea fizica, confortul si placerile senzoriale elevate. Zodia Taurului este strâns legata de acumularea materiala si de economie in general. Sub influenta acestei zodii multe imperii financiare s-au lansat sau au cazut, iar in cazul oamenilor acest semn aduce clarificarea situatiilor financiare si materiale, uneori exacerbarea sentimentului de posesivitate, alteori calmul, echilibrul si stabilitatea oferita de siguranta materiala. Pe un nivel mai inalt, stabilitatea sentimentala si emotionala, un profund echilibru psihic si mental, siguranta si increderea calma in sine sunt atribute ale nativilor in aceasta zodie.
In fiinta umana, Taurul guverneaza gâtul, amigdalele, ceafa si vertebrele cervicale. Aceasta zodie influenteaza de asemenea glanda tiroida ce are printre altele un rol esential in reglarea masei noastre corporale si in stabilizarea noastra emotionala si mentala. Pentru nativii in aceasta zodie sunt acum recomandate alimentele bogate in iod – algele marine, castravetii de gradina –, precum si plantele ce actioneaza ca protectoare pentru zona gâtului: sânzienele galbene, salvia, echinacea, menta, radacina de ghimbir.

Zodia Gemenilor (21 mai – 20 iunie) – de la unicitate la multiplicitate
“Trilogia primaverii” se incheie cu semnul zodiacal al Gemenilor. Cele douasprezece trepte ale devenirii anului asociaza Berbecului stralucirea si fastul inceputului, Taurului linistea lucrului bine facut si a unei baze solid asezate, iar Gemenilor procesul creator al multiplicarii si infloririi, al diviziunii celulare, al maturizarii si diversificarii Naturii. 
Cu un intelect dezvoltat si mereu gata sa invete, având o curiozitate nestavilita, gata oricând sa calatoreasca, nativul in Gemeni se afla sub influenta planetei Mercur, cea mai apropiata de Soare. Un an mercurian are numai 88 de zile pamântene, astfel ca aceasta mica, dar rapida planeta isi merita numele cu care a fost asociata in traditiile antice – “mesager al zeilor”. Gemenii si zodia opusa – Sagetatorul – sunt considerate guvernatoarele sistemelor filozofice, ideologice si etice. Dorinta de a invata, specifica acestei zodii, face ca nativii sa aiba o inclinatie naturala catre a-i invata si pe altii. Gemenii guverneaza schimbarile sociale, mai ales in sfera intelectuala. Acest semn este cel care face ca pe baza solida a Taurului sa se construiasca acum bogatia ideilor, diversitatea fascinanta, creativitatea aducatoare de descoperiri. Guvernatoare a comunicatiilor, transporturilor si educatiei, zodia Gemenilor corespunde in fiinta umana cu mintea si sistemul nervos, plamânii, bratele si palmele, umerii si zona fetei. In afara de vorbire, ne putem exprima cel mai usor sentimentele cu ajutorul mimicii si al gesticii, ceea ce de altfel nativii in Gemeni fac fara sa pregete.
Plantele recomandate nativilor in aceasta zodie, mai ales in acest interval, sunt sunatoarea Рcu efecte de calmare a mintii si reducere a agitatiei, uleiul volatil de salvie Рpentru efectele sale reconfortante si regenerante asupra psihicului, si uleiurile de menta si eucalipt pentru efectele decongestionante asupra plam̢nilor. Datorita faptului ca vitamina B1 are un rol important in sanatatea plam̢nilor, alimente ca mazarea, orezul integral si fisticul ar trebui sa fie deseori prezente la masa celor nascuti in aceasta zodie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.