Sufletul pe scara evolutiei

Faza 1 - Revelatia
Prima faza de crestere implica Revelatia sau transmisia de informatie care vine catre mintea celui care cauta, de obicei intr-un mod nou si neasteptat. In mod traditional se numeste "vedere interioara". Dintr-o data vedem lucrurile intr-o noua lumina. Avem o experienta gen "aha"... Devenim deschisi catre ceva complet nou si necunoscut mintii rationale. Aceasta este deseori o experienta traita cu bucurie si se mai numeste "satori" de catre unele filozofii orientale.

Faza 2 - Deziluzia si Purificarea
Faza Revelatiei este de obicei urmata de o perioada de deziluzii si disconfort. Noua informatie va fi in contradictie cu sistemele de credinta existente precum si cu paradigmele emotionale. Este o etapa in care multi cautatori raman intepeniti. Ei devenisera dependenti de modul "normal" de gandire si, deodata, experienta le cere sa lase in urma tot ce stiau in favoarea a ceva cu totul nou, ceva care suna a iesit din comun, fantastic. Ne putem aminti cum au reactionat "autoritatile" din vechea Europa cand li s-a spus ca Pamantul nu este plat !

In cazul in care sufletul ce atinge starea de deziluzie s-a angajat puternic in cautarea Adevarului, acesta va trece prin perioada de disconfort relativ usor, dar, oricum, procesul se poate inca descrie cu expresia "doi pasi inainte, unul inapoi"...

Aceasta etapa de crestere a Sufletului determina nevoia de purificare si curatare a Sinelui de toate blocajele din calea evolutiei. Pentru a integra pe deplin noile experiente, trebuie sa examineze tot ceea ce se afla in calea deschiderii sale complete pentru noile energii. Pentru o vreme va parea ca lucrurile merg mai rau, asta din cauza ca multe probleme apar la suprafata pentru a fi rezolvate si vindecate. Acesta este motivul pentru care lucrurile par ca merg mai rau pe Pamant. Tot ceea ce este fals trebuie revelat inainte de a fi vindecat. Astfel, in aceasta etapa de evolutie Sufletul renunta la negare si ajunge sa infrunte realitatea Eu-ului Umbra (mentionat in mesajele precedente). Asta inseamna examinarea tuturor aspectelor care au fost ascunse in intuneric si represiune. Inseamna stralucirea Luminii Adevarului in cele mai intunecate colturi ale Psihicului.

Calea Sufletului este deseori asemanata cu o scarita catre Ceruri. Pasii care merg in sus reprezinta experientele Revelatiei si Trezirii rapide pe cand partile "plate" reprezinta purificarea si curatarea si, de asemenea, Consolidarea. Consolidarea inseamna faptul ca aspectele Sinelui care au crescut rapid in constienta trebuie sa astepte aspectele mai lente sa vina din urma.

In perioada acestei a2a etape , temporara iluminare traita initial ca experienta pare sa se dizolve si vechile deprinderi par sa revina in prim plan. Acest "pas inapoi" poate lua forma de ganduri vechi care isi arata capul lor viclean exact cand credeam ca am scapat de ele. Poate sa fie o rana mai veche sau un resentiment ce apare in cel mai nepotrivit loc si la cel mai nepotrivit moment. Poate fi ceva stanjenitor pe care l-am spus in public sau ceva care a adus la suprafata un vechi sentiment de rusine.

Putem sa ne observam ca suntem mai iluminati si stim mai multe dar cazand in vechi tipare de comportament din nou si din nou. Poate ca avem o dependenta pe care dorim sa o curatam si stim ca putem sa o facem, dar, ea apare din nou exact cand ne bucuram ca am scapat.

Exista (pentru cei mai multi dintre noi) mult reziduu egoic care trebuie curatat. Sa ne amintim ca, dupa ce am intrat in densitatea materiala, a durat mii de ani sa coboram in intuneric si ignoranta. Viata dupa viata am devenit si mai prinsi in densitatea a 3-a... De aceea nu este realist sa ne asteptam ca toate aceste reziduuri sa dispara dupa ce facem cateva afirmatii. Nu este realist sa ne asteptam sa fim complet liberi de negativitate dupa 20-30 ani de crestere a Sufletului.

Lumea in care traim este dominata de negativitate. De cand au inceput Dispensele Divine pe Pamant, numarul de oameni orientati pozitiv a crescut de la aproximativ 20% la aproximativ 25%. Desi progresul pare sa fie mic din perspectiva unei vieti umane, a fost fenomenal daca ne gandim ca pana acum, de-a lungul istoriei planetei, numai 300 de suflete au reusit sa se inalte prin Ascensiune Fizica (luand si corpul fizic in dimensiunile inalte). Cele 5 procente ale umanitatii care s-au miscat catre Lumina de cand Dispensele s-au aplicat aici reprezinta milioane de suflete care altfel ar fi orbecait prin intuneric.

Avem o vorba: " Ca sa ajungi unde doresti trebuie mai intai sa pornesti de unde te afli". Poate sa para simplist dar multi oameni au refuzat sa priveasca lucrurile asa cum sunt ele. Avem o imagine a lucrurilor asa cum ar trebui sa arate si, atunci cand par sa nu se potriveasca, devenim suparati si incercam diverse metode de manipulare psihologica pentru a ne justifica pozitia. Cea mai simpla este negarea absoluta. Pana cand nu vom recunoaste si accepta lucrurile asa cum sunt ele, incluzand toate "imperfectiunile" noastre, nu vom avea claritatea si energia necesare pentru a ne schimba in mod real.

Aceasta a doua faza de purificare si deziluzie este numita " Noaptea cea intunecata a Sufletului" in unele filozofii...

Faza 3 - Acceptarea
A treia faza a procesului implica acceptarea de Sine... Aici acceptam toate aspectele experientelor noastre ca si perfecte, in ciuda "imperfectiunilor. In momentul in care incetam sa ne luptam cu aspectele care par sa ne tina pe loc sau sa ne incetineasca in procesul evolutiei, un lucru uimitor se intampla. Acele aspecte ale noastre incep sa creasca si sa se schimbe... Inseamna sa simtim in mod total si complet tot ceea ce simtim, fara a incerca sa scapam sau sa evitam acele sentimente. Nu sugeram aici "balaceala" in drama in scopul de a obtine atentie si simpatie. Cu toate acestea, este necesar sa dorim sa FIM cu experienta noastra, sa dam 100% atentie EXPERIENTEI...

De exemplu, noi toti care citim randurile de fata suntem in corpuri fizice (doar daca unii ET au reusit sa obtina copii ale mesajelor). Destul de probabil, corpurile noastre fizice manifesta imperfectiuni (intr-un fel sau altul). Desigur, cu totii am auzit de vindecari instantanee, "miraculoase", despre puteri psihice avansate si puteri intuitive. Noi stim ca suntem UNUL/UNA cu Dumnezeu. Stim ca avem un intreg Univers care ne ajuta sa crestem si sa evoluam. Totusi, cu greu trece o zi fara sa "cadem" intr-una din acele "imperfectiuni" umane. Poate sa ne doara un genunchi, putem sa simtim dureri la spate, caldura sau raceala. Putem sa ne simtim uneori lipsiti de energie in timpul zilei...

Exista un proces in doi pasi de vindecare a psihicului in contextul de mai sus :
a) Trebuie sa simtim, sa traim experienta si sa acceptam tot ceea ce se intampla in noi (interior) si in viata noastra (exterior)
b) Trebuie sa fim capabili sa ne detasam de drama si sa o vedem dintr-o perspectiva mai inalta

Atunci cand suntem prezenti pe deplin in experienta pe care o avem, soseste momentul sa ne crestem constienta pana cand putem privi drama din AFARA procesului. Acesta este pasul al doilea mentionat mai sus. Intrarea in meditatie si observarea dramei (in sensul de experienta de viata, "teatrul" vietii pe Pamant) pe masura ce evolueaza reprezinta CHEIA.

Atentie ! Daca Sufletul devine foarte indentificat cu primul pas mentionat mai sus si nu este capabil sa se DETASEZE, el sau ea devine ceea ce este deseori referit ca "Regele Dramei" sau "Regina Dramei"... Fiecare dintre noi stie cel putin un suflet care genereaza in mod constant emotii, pasiune si durere, nereusind totusi sa isi rezolve complet problemele pe care le are.

Reciproc, cei care se detaseaza fara a simti si trai complet experienta care are loc sunt acei "intelectuali ai Turnului de Fildes", care isi petrec cea mai mare parte din viata vorbind si gandind si rareori traind ca experienta. Nu putem transcende aceasta lume negand-o sau pretinzand ca nu simtim nimic, incercand sa trecem peste starea noastra de oameni. In momentul in care ne acceptam complet trasaturile umane, aspectul nostru spiritual ne va da uneltele necesare astfel incat sa transcedem limitarile aferente lumii 3D. Recunoasterea si acceptarea Tuturor aspectelor Sinelui are ca efect aducerea acestora "la aceeasi masa", acolo unde se pot lua decizii intelepte.

Faza 4 - Integrarea
Ultima faza a procesului de crestere (in contextul actual de pe Pamant, deoarece, in sens inalt cresterea este infinita) implica aducerea impreuna a tuturor aspectelor Sinelui astfel incat ele sa functioneze ca un tot unitar. Cand toate aspectele noastre lucreaza Impreuna, suntem invincibili, de neoprit (in sensul evolutiei si manifestarii ei depline, nu in sens de lupta impotriva cuiva). Putem muta muntii din loc.

Exista diverse tehnici de obtinere a re-integrarii sufletului . O indicatie in acest moment este sa ascultati toate vocile din interiorul vostru, indiferent cat de ridicol, fantastic, contradictoriu sau visator ar suna. Ele reprezinta aspecte ale noastre care necesita atentie.

Primul pas in vederea integrarii sufletului implica sa devenim constienti de diversele aspecte ale Sinelui. De aceea au fost tratate cu atentie in mesajul precedent corpurile emotional si mental. Cu cat vom examina mai clar si constient Sinele si aspectele sale, cu atat mai usor va fi sa stim exact ce doreste fiecare aspect. De multe ori un anumit aspect doreste doar sa fie iubit si acceptat, sau, cel putin, sa fie recunoscut si ascultat... Pe masura ce traim experienta schimbarilor depe Pamant, este important sa ascultam cu atentie fiecare aspect al psihicului, inclusiv ceea ce se numeste "copilul interior". De fapt, avem multi "copii" in interiorul nostru. Fiecare are o voce care necesita sa fie ascultata si acceptata, chiar daca decidem (uneori) sa nu urmam sfatul acelei voci...

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.