SURA – echivalentul HAARP-ului american



Specialistii si politicienii rusi, preocupati de discutiile privind pornirile „imperialiste“ ale SUA, habar nu aveau ca o instalatie similara HAARP exista de mult in Rusia si se foloseste cu succes de peste 20 de ani. Statia „Sura“ este comparabila, din punct de vedere al capacitatii, cu actualul HAARP si se afla in zona centrala a Rusiei, in locuri mai ascunse, la o distanta de 150 km de Nijnii Novgorod. „Sura“ tine de Institutul de cercetare in domeniul radiofizicii, unde a lucrat candva si fostul savant si actualul om politic Boris Nemtov.

La ora actuala, in lume exista doar trei asemenea obiective, povesteste directorul institutului, Serghei Sneghiriov. „Unul in Alaska, al doilea in Norvegia, la Tromso, si al treilea in Rusia“. „Sura“ se construia la finele anilor ‘70 si a fost pusa in functiune in 1981. Pe aceasta instalatie cu totul unica au fost obtinute rezultate extrem de interesante in ceea ce priveste comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generarii radiatiilor de joasa frecventa in timpul modularii curentelor ionosferice, botezat, dupa numelele fondatorului statiunii de cercetare, „efectul Ghetmantev“.

Posibilitatile sistemului SURA( ca si a echivalentului sau , HAARP) sunt impresionante. De la influentarea activa a ionosferei si magnetosferei Pamântului, pana la crearea  aurorei boreale artificiale sau influentarea atmosferei pentru a provoca schimbarea vremii. Provocarea catastrofelor naturale, ploilor torentiale, cutremurelor, inundatiilor si uraganelor fiind doar un mic bonus la toate acestea.

Folosirea unui astfel de sistem de unde scalare ( pe langa aplicatiile mentionate mai devreme, de control al vremii, "over-horizont-radar", adica radar peste orizont, "the big eye", sisteme de detectie foarte precise), poate  influenta deosebit de puternic psihicul si  mintea omului. Cam la ce nivel de influentare a psihicului uman credeti ca se afla Rusia care detine in acest moment sisteme de unde scalare de generatia a 3-a (pe cand HAARP este un sistem de generatia I-a) ?





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.