Puterea talismanelor





Cuvântul talisman ( telesma – lb.greaca),  este termenul folosit de Hermes Trismegistul atunci când vorbeÅŸte de “forÅ£a tare a tuturor forÅ£elor”, ÅŸi despre care spune: “Soarele îi este tată, luna îi este mamă, vîntul a purtat-o în pântec ÅŸi pământul îi este dădacă”.


Un talisman este un obiect (piatră, floare, insectă, inel, brăţară...) purtător al unei forÅ£e cu care a fost impregnat fie de către natură, fie de către o fiinţă foarte puternică în lumea psihică. Numai cel ce ÅŸtie să fuzioneze cu “forÅ£a tare a tuturor forÅ£elor”, cu FiinÅ£a supremă, cu Creatorul poate prepara talismane cu adevărat operante ÅŸi puternice.

Cel ce prepară un talisman trebuie să cunoască legile corespondenţei între obiectele fizice, astre, forţe si fiinţe invizibile. Magicianul prepară un obiect ştiind că graţie metalelor din care e format, semnelor şi literelor pe care le poartă, poate absorbi şi reţine forţe determinate. El pune obiectul în legătură cu entităţile invizibile pentru a deveni o sursă de influenţă bună sau rea, armonioasă sau dizarmonioasă.

Talismanele adevărate nu pot fi preparate de oricine. Trebuie să fii pur ÅŸi dezinteresat, pentru că doar puritatea vă permite să acÅ£ionaÅ£i eficace asupra obiectelor ÅŸi fiinÅ£elor. Majoritatea celor care întreprind o preparare a unui talisman ignoră adesea un lucru capital:  ei evocă entităţi pe care le ataÅŸază obiectului pentru a-i da o anumită misiune, dar ceea ce nu ÅŸtiu e că mai departe aceste entităţi invizibile cer o plată.

Cel care îşi imaginează că poate continua să se bazeze pe un talisman trăind oricum, se înÅŸeală. ÃŽn aceste condiÅ£ii, talismanul nu poate să-l ajute. Nu putem conta pe puterea unui talisman decât dacă muncim fizic ÅŸi psihic în armonie cu ceea ce reprezintă, cu ceea ce conÅ£ine ca puteri ÅŸi virtuÅ£i. ÃŽn viaÅ£a spirituală, niciun  mijloc exterior nu poate acÅ£iona într-un fel durabil dacă omul nu trăieÅŸte o existenţă pură ÅŸi cu bun simÅ£. Numai că, deoarece nu se explică aceste adevăruri , oamenii îşi fac iluzii.

Poate fi foarte benefic pentru evoluţia noastra să purtam talismane, cruci, medalii, să vizitam locuri sfinte, să primim binecuvântări, dar nu trebuie sa contam numai pe acestea pentru a fi mântuiţi dacă nu facem nimic asupra propriei persoane. Noi suntem aceia care prin atitudinea interioară, prin gândurile noastre , facem ca în fiecare zi să umplem cu viaţă talismanele pentru ca ele să acţioneze favorabil asupra noastră.





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.