Misterul Marii Piramide

Daca luam in considerare punctul de vedere al multor arheologi, civilizatia egipteana este inca un mister greu de explicat. Dupa parerea lor, aceasta a trecut dintr-o data Ã®n mod brutal, de la o aglomerare de clanuri primitive – ai căror membri abia dacă ÅŸtiau să ÅŸlefuiască piatra – la o civilizaÅ£ie foarte avansată, cea a faraonilor – care pare să fi apărut dintr-o dată.
 De altfel, istoria Egiptului Antic e plină ochi de enigme. ÃŽn Valea Nilului, egiptologii sovietici au scos la lumina zilei, în timpul unor cercetări neoficiale, niÅŸte lentile de… telescop, lucru care demonstrează un avans formidabil din punct de vedere tehnic. Dar atunci când vorbim despre enigmele arheologice ale Egiptului Antic, ne gândim înainte de toate la cele trei piramide ÅŸi la Sfinxul din Gizeh. Faraonii Keops, Kefren ÅŸi Mikerinos au folosit aceste piramide drept altare sacre. Dar ele fuseseră costruite cu mult înaintea lor ÅŸi nu aveau destinaÅ£ie de morminte. Cât despre Sfinx, faraonul Kefren a pus să fie reparat, pentru ca gigantică statuie începuse să se deterioreze în epoca sa, lucru care îi demonstrează construcÅ£ia mult anterioară.
S-a ras mult timp de „piramidologii” care încercau să găsească în hăţiÅŸul de coridoare a Marii Piramide (a lui Keops), cheia profeÅ£iilor lui Nostradamus sau a Apocalipsei. Cu toate acestea, niciun cercetător de bună credinţă nu ar putea nega seria de fapte care dovedesc nivelul ÅŸtiinÅ£ific, astronomic ÅŸi matematic la care ajunseseră adevăraÅ£ii constructori ai acestui edificiu. Culoarul de la intrarea Marii Piramide este orientat cu exactitate (o marjă de eroare de 0.0007% !) spre steaua care la data construcÅ£iei era steaua polară. Simpla construcÅ£ie a unui astfel de monument dovedeÅŸte un nivel extrem de evoluat al cunoÅŸtinÅ£elor ezoterice în materie de arhitectură, de matematică ÅŸi de astronomie. Iar construcÅ£ia în sine, nu este ÅŸi ea o minune? Cum s-au dobândit aceste cunoÅŸtinÅ£e halucinante într-o perioadă atât de scurtă, se întreabă cercetătorii problemei.
Istoricul arab Murtadi a scris la 992 d.Hr ca Marea Piramida ar adaposti toate cunostintele omenirii de pana atunci, ca pastreaza leacuri si talismane ce vor fi dezvaluite lumii doar cand va sosi vremea ca umanitatea sa le cunoasca adevarata valoare.
Dupa cucerirea Egiptului, unul dintre primii califi, intrigat de misterele Marii Piramide si de ce scrisesera mai multi istorici arabi pana la acea vreme, decide sa afle secretul acesteia. Cum pana la acea data Marea Piramida nu fusese încă deschisa,  doreste să descopere poarta ascunsă a monumentului, ÅŸtiind cu aproximatie amplasarea acesteia. Astfel se hatareste să foreze o trecere care să ajungă în interior. După multe eforturi, muncitorii au reuÅŸit să sape această trecere si sa intre  în camera numită „a regelui”, apoi în cea „a reginei”. Acolo au făcut niÅŸte descoperiri uluitoare, care sunt relatate în manuscrise vechi arabe scrise de istorici ai vremii.
Sa nu uitam ca si acum mai aproape de zilele noastre  s-au gasit  niste mecanisme (angrenaje) gigantice,care se află sub marile piramide de la Gizeh,dar la care cercetătătorii care le-au descoperit,le e teamă să umble,neputînd să le înÅ£eleagă utilitatea ÅŸi mecanismul funcÅ£ionarii...!


Un produs Blogger.