Misterul Marii Piramide

Daca luam in considerare punctul de vedere al multor arheologi, civilizatia egipteana este inca un mister greu de explicat. Dupa parerea lor, aceasta a trecut dintr-o data în mod brutal, de la o aglomerare de clanuri primitive – ai căror membri abia dacă ştiau să şlefuiască piatra – la o civilizaţie foarte avansată, cea a faraonilor – care pare să fi apărut dintr-o dată.
 De altfel, istoria Egiptului Antic e plină ochi de enigme. În Valea Nilului, egiptologii sovietici au scos la lumina zilei, în timpul unor cercetări neoficiale, nişte lentile de… telescop, lucru care demonstrează un avans formidabil din punct de vedere tehnic. Dar atunci când vorbim despre enigmele arheologice ale Egiptului Antic, ne gândim înainte de toate la cele trei piramide şi la Sfinxul din Gizeh. Faraonii Keops, Kefren şi Mikerinos au folosit aceste piramide drept altare sacre. Dar ele fuseseră costruite cu mult înaintea lor şi nu aveau destinaţie de morminte. Cât despre Sfinx, faraonul Kefren a pus să fie reparat, pentru ca gigantică statuie începuse să se deterioreze în epoca sa, lucru care îi demonstrează construcţia mult anterioară.
S-a ras mult timp de „piramidologii” care încercau să găsească în hăţişul de coridoare a Marii Piramide (a lui Keops), cheia profeţiilor lui Nostradamus sau a Apocalipsei. Cu toate acestea, niciun cercetător de bună credinţă nu ar putea nega seria de fapte care dovedesc nivelul ştiinţific, astronomic şi matematic la care ajunseseră adevăraţii constructori ai acestui edificiu. Culoarul de la intrarea Marii Piramide este orientat cu exactitate (o marjă de eroare de 0.0007% !) spre steaua care la data construcţiei era steaua polară. Simpla construcţie a unui astfel de monument dovedeşte un nivel extrem de evoluat al cunoştinţelor ezoterice în materie de arhitectură, de matematică şi de astronomie. Iar construcţia în sine, nu este şi ea o minune? Cum s-au dobândit aceste cunoştinţe halucinante într-o perioadă atât de scurtă, se întreabă cercetătorii problemei.
Istoricul arab Murtadi a scris la 992 d.Hr ca Marea Piramida ar adaposti toate cunostintele omenirii de pana atunci, ca pastreaza leacuri si talismane ce vor fi dezvaluite lumii doar cand va sosi vremea ca umanitatea sa le cunoasca adevarata valoare.
Dupa cucerirea Egiptului, unul dintre primii califi, intrigat de misterele Marii Piramide si de ce scrisesera mai multi istorici arabi pana la acea vreme, decide sa afle secretul acesteia. Cum pana la acea data Marea Piramida nu fusese încă deschisa,  doreste să descopere poarta ascunsă a monumentului, ştiind cu aproximatie amplasarea acesteia. Astfel se hatareste să foreze o trecere care să ajungă în interior. După multe eforturi, muncitorii au reuşit să sape această trecere si sa intre  în camera numită „a regelui”, apoi în cea „a reginei”. Acolo au făcut nişte descoperiri uluitoare, care sunt relatate în manuscrise vechi arabe scrise de istorici ai vremii.
Sa nu uitam ca si acum mai aproape de zilele noastre  s-au gasit  niste mecanisme (angrenaje) gigantice,care se află sub marile piramide de la Gizeh,dar la care cercetătătorii care le-au descoperit,le e teamă să umble,neputînd să le înţeleagă utilitatea şi mecanismul funcţionarii...!


Un produs Blogger.