Liberul Arbitru - Darul lui Dumnezeu
Albert Einstein a relatat foarte frumos aceasta idee in citatul: “Dacă oamenii sunt buni doar pentru că se tem de o pedeapsă ÅŸi speră într-o răsplată, atunci suntem, într-adevăr, o adunătură jalnică”. Fiecare dintre noi are un anumit scop pe acest pamant, si fiecare dintre noi are dreptul in fiecare moment de a alege binele sau raul, pana cand vom realiza ( atinge ) adevarata noastra esenta divina.
Exista o lege spirituala – Dupa fapta si rasplata. Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaÅ£a o luptă, ori viaÅ£a nu este o luptă, ci un joc. Este un joc în care nu poÅ£i cîştiga, dacă nu cunoÅŸti Legea Spirituală. Vechiul ÅŸi Noul Testament dau o minunată clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DÄ‚RUI ÅŸi A PRIMI.
“Tot ceea ce un om seamănă, va culege”, ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvant sau prin acÅ£iune îi va fi REDAT; ceea ce dă, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeÅŸte, va fi ÅŸi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minÅ£it; dacă triÅŸează, va fi jefuit ”( Florence SCOVEL SHINN )
Darul lui Dumnezeu este Vointa Libera. Fiecare dintre noi avem cate un drum de parcurs, unii sunt mai in fata altii mai in spate (treptele evolutiei), dar nimeni nu ramane in urma.
Ian Xel Lungold despre Liberul Arbitru:
Exista o singura LEGE IN UNIVERS ( restul sunt fragmentari ) La ceea ce esti ATENT de aceea devii CONSTIENT. INTOTDEAUNA !!! Nu conteaza ca esti doar un copil, cu trei furnici pe un bat, acestora dandu-le ATENTIA. Sau daca esti o fiinta Multidimensionala, ce priveste peste cinci universuri. La ceea ce esti ATENT de aceea devii CONSTIENT. INTOTDEAUNA !!!
Iar oamenii vorbesc despre liberul arbitru …”Unde este liberul meu arbitru ?”… Exista deasemenea, numai o singura explicatie al liberului tau arbitru. ALEGEREA TA, LA CEEA CE ITI DAI ATENTIA! INTOTDEAUNA ESTE ALEGEREA TA ! Liberul tau arbitru se rezuma la ceea ce ALEGI sa fii ATENT!
Nu trebuie sa fim maniosi ca am trait intr-o astfel de lume (societate), deoarece toate aceste lucruri trebuiau sa se intample, nimic dint tot ceea ce s-a intamplat in aceasta “Epoca a intunericului” nu a fost in afara sferei de control sau intelegere a Creatorului. A fost doar o experienta ce nu poate fi catalogata ca fiind buna sau rea, pentru ca Dumnezeu este absolut, doar mintea noastra umana interpreteaza experienta intr-un anumit fel . Binenteles ca au existat un numar infinit de probabilitati prin care sa traversam aceasta epoca, fara prea multe razboaie, ura, foamete… Insa toate acestea au avut ca rol scoaterea la lumina adevarata esenta divina a omului ( identificarea omului cu Divinul.). SuferinÅ£a nu este necesară desăvîrÅŸirii omului; ea nu este decît rezultatul încălcării legii spirituale, dar sunt puÅ£ini acei care par capabili să se trezească din “somnul sufletului”, fără suferinţă.