Cum poate fi invins “raul” pe Pamant?


“ In  tinutul Mordor, in focurile din Muntele Doom, Sauron, Lordul Intunericului, a faurit in secret un Inel Stapan pentru a le controla pe celelalte. Si in acest Inel si-a turnat toata cruzimea, toata rautatea si vointa lui de a domina tot ceea ce traia. Un Inel pentru a le domina pe toate.— Lord of the Rings”

Cum poate fi invins “raul” pe pamant?  (prin “rau” se intelege tot ceea ce contribuie la distrugerea planetei, asuprirea, ingradirea libertatii, “intemnitarea” omenirii in necunoasterea naturii sale reale). Cumva prin lupta in taramul fizic (prin mijloacele enumerate mai sus, plus cele violente – revolutii, razboaie)?
Putin probabil – prin ele actionezi la nivel limitat – este mai mult o confruntare intre niste efecte. Confruntarea intre cauze se realizeaza in “tinutul subtil”.

Si “lupta energetica”, la randul sau, se realizeaza pe nivele. In mod inconstient, orice infruntare presupune o ciocnire intre energiile participantilor. Individul (sau grupul) cel mai puternic are castig de cauza. Altceva este insa cand una din partile oponente actioneaza constient – cand se antreneaza energetic si cand utilizeaza metode avansate.

Cateva le gasim chiar si in NLP, Programare Neuro-Lingvistica, desi nu sunt denumite astfel – ancorele sau un anumit mod de a spune un lucru prin folosirea tonului vocii sau a unor gesturi. Altele sunt specifice domeniului ai larg al dezvoltarii personale (precum vizualizarea, ce implica folosirea interna a tuturor simturilor pentru atragerea unui efect).

Unele apartin unui domeniu “magic” – precum simbolurile (atribuirea de putere unor obiecte, imagini etc. pentru a lega de ele anumite activitati sau idei – precum inelul lui Sauron, cristalele, piramidele, crucea etc). Putem include aici si practici spirituale precum rugaciuni, meditatii de diferite tipuri, lucrul cu energia.
Toate acestea sunt metode energetice oarecum constiente prin care poti produce efecte in plan fizic. Si care pot fi folosite in orice “lupta” pentru a inclina balanta in favoarea ta. Depinde de gradul propriu de putere si constiinta pentru ca acestea sa fie folosite in mod eficient si etic – sau nu.

Insa pana si aceste metode nu sunt suficiente pentru a ajunge la cauza primara. La acel centru al raului care ne afecteaza. E nevoie de o putere mult mai mare, pentru ca nu ne confruntam doar cu un simbol gen inelul lui Sauron – este ceva mult mai complex. Probabil ar fi nevoie de fiinte antrenate sa lupte la nivel astral prin proiectia constiintei – si sa aiba o experienta foarte mare pentru ca macar sa se poata apropia de acest centru (putin s-a vorbit despre asta in “Thanatonautii” de Bernard Weber).

In plus, poate ca ar trebui sa coopereze foarte bine cu fiinte ale altor dimensiuni, pentru a avea o sansa. Intrucat, asa cum spunea G.I. Gurdjieff, “ne aflam intr-un loc foarte prost din Univers”. Un loc in care “binele” are enorm de mult de “luptat” pentru a se impune.
E de fapt mai mult o confruntare intre stapanii tinuturilor subtile. O “lupta” nevazuta pentru muritori intre “matricea luminii” si cea “a intunericului” – in care fiintele umane sunt simpli soldati. Depinde in “armata” cui te afli… intrucat in structurile noastre sunt prezente influente ale ambelor parti, in diferite proportii.
Insa aici e prea mult de vorbit si intram in domenii pe care unii ar putea sa le considere SF (desi sunt extrem de reale). Poate vom vorbi alte dati – dar acum ne vom opri, nu inainte de a mentiona inca o lucrare unde astfel de idei sunt descrise mai pe larg, intr-un mod antrenant – romanul “Regina matricei” de Jasmuheen.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.