Horoscop aprilie 2010


Aprilie este o luna activa, dar destul de stresanta. Aduce multa agitatie, multa nevoie de exprimare si de actiune, dar acestea sunt acompaniate de incordare si nervozitate. Se recomanda un efort suplimentar pentru concentrare, calm si stapanire de sine.
Cele mai semnificative configuratii astrale sunt:

Mercur retrograd in Taur – 18 aprilie – 12 mai  Mercur retrograd afecteaza reflexele fizice si intelectuale, induce neatentie, neplaceri legate de comunicare si deplasari. In astfel de perioade se cere o buna pregatire inainte de negocieri, interviuri sau examene si mai multa luare-aminte cand vine vorba de acte, contracte, inscrisuri oficiale. Comertul, actiunile de schimb pot fi perturbate. Mercur retrograd e favorabil verificarilor, recapitularilor. Efectele pot fi resimtite de oricine, dar mai ales de Tauri, Gemeni, Fecioare, Scorpioni, Lei si Varsatori.

Cuadratura Mercur-Marte – retrogradarea lui Mercur se produce in acele grade ale Taurului care fac unghi de 90  grade cu pozitia lui Marte din Leu, producand luna asta doua careuri exacte Mercur-Marte, pe 5 si pe 25 aprilie , cu efecte puternic active toata luna. Configuratia ascute mintea, dar si limba, predispune la iritabilitate, precipitare, lipsa de judecata si accidente. Aduce turbulente si polemici violente in mediile literare, presa, invatamant, transporturi si telecomunicatii. Ii priveste in special pe Tauri, Gemeni, Fecioare, Scorpioni, Lei si Varsatori.

Opozitia Saturn-Uranus. Aflat in miscare retrograda, pe 7 aprilie, Saturn paraseste temporar Balanta, pentru a se reintoarce in Fecioara. Cu aceasta ocazie, „comite“ a patra opozitie cu Uranus, aflat in Pesti, penultima dintr-un sir de cinci.
Primele trei s-au format pe axa Fecioara-Pesti, in noiembrie 2008, februarie si septembrie 2009, iar ultima se va forma pe axa Berbec-Balanta, pe 26 iulie 2010. Opozitia de luna asta se perfecteaza pe 27 aprilie, iar efectele se resimt intre 7 aprilie si 27 mai.
In principiu, configuratia opune noul vechiului, experimentul traditiei, independenta structurii organizate. Poate aduce dezordine, tulburari. De fapt, opozitia Saturn-Uranus doreste o reorganizare, o regandire a unor sisteme, o noua viziune sau o noua abordare. 

Dar restructurarea se produce dificil, cu spasme si tulburari. Astfel, pana sa produca reasezarea dorita, este insotita de: dificultati politice si administrative, complicatii economico-financiare si situatii defazate , iar la nivel personal: dezorganizare, neconcordante sau accidente.
Opozitia din aprilie va contribui la biruinta innoirii si progresului. Cei ce au simtit mesajul opozitiei inca din 2008-2009 si au lucrat la indeplinirea lui, vor incepe sa vada roadele. Cei care n-au miscat vreun deget s-ar putea sa treaca prin transformari bulversante, dureroase. Configuratia este relevanta mai ales pentru Fecioare, Pesti, Gemeni si Sagetatori.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.