Nibiru exista


Dovezi ca Nemesis – alias Nibiru exista

John Matese, profesor emerit de fizica la Universitatea din Louisiana, este de parere ca Nemesis ( Nibiru) exista. Cometele din sistemul nostru solar par sa provina din aceeasi regiune a Norului lui Oort, iar Matese crede ca numai un obiect urias aflat in vecinatatea Soarelui poate provoca perturbarea Norului si aruncarea cometelor in directia Pamantului.
Calculele sale arata ca Nemesis este de 3-5 ori mai mare decat Jupiter, in timp ce alti cercetatori considera ca Nemesis poate fi chiar si de 13 ori mai mare decat Jupiter, calitate necesara pentru a fi catalogata drept o planeta pitica bruna.

Cel mai nou telescop folosit de NASA, Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) ar putea sa raspunda o data pentru totdeauna la intrebarile legate de Nemesis. WISE supravegheaza universul nostru in spectrul infrarosu. Ca si telescopul spatial Spitzer, WISE cauta caldura. Diferenta consta in aceea ca WISE poate acoperi un camp mult mai mare, putand scana o portiune de cer mai intinsa. WISE a inceput scanarea cerului pe 14 ianuarie iar NASA a publicat recent primele imagini ale misiunii, care urmareste realizarea unei harti complete a cerului pana in octombrie. O parte a misiunii WISE este insa cea de a descoperi planete pitice brune.

Cercetatorul NASA Davy Kirkpatrick este si el de parere ca Nemesis ar putea fi mult mai aproape decat se credea initial. In opinia sa, descrierea lui Mattese privind dimensiunile planetei este cea mai plauzibila. “Cred ca posibilitatea ca Soarele sa adaposteasca un de alta natura nu poate fi catalogata drept o idee nebuneasca”. Un raspuns mai exact privind intrebarile legate de Nemesis va putea fi dat de telescopul WISE dupa ce va reusi sa scaneze cerul de doua ori, pentru a putea genera imaginile care, prin comparatie, vor permite detectarea obiectelor aflate in afara sistemului nostru solar. Acest lucru va fi posibil de-abia la mijlocul anului 2013, sustin cercetatorii NASA. Cand deja poate ca e mult prea tarziu.







Niciun comentariu:

Un produs Blogger.