Romania zona crepusculara ?


România este considerată, de către specialiştii americani şi japonezi în fenomene paranormale, o adevărată zonă crepusculară. Cercetătorii se referă, de fapt, la dreptunghiul Carpaţilor Meridionali, delimitat de meridianele 23 şi 26 de grade şi de paralelele 45 şi 46. Aici apar lumini ciudate în miez de noapte, aici se află şi fântâna miraculoasă de la Smeeni (Susovat) unde mii de oameni şi-au găsit vindecarea, în acest loc există perdele invizibile sub care piloţii din avioane au văzut fiinţe stranii, şi tot în această locaţie există şi o zonă în care aparatele de zbor nu răspund comenzilor.

Fenomenele au fost studiate şi de românii N. Densuşianu si Fany Seculici specialistă cunoscută sub pseudonimul Bucura Dumbrava, autoare a "Cărţii munţilor" în care Vârful Omu e descris ca centrul unei stele alcătuită din 6 munţi convergenţi, protectorul spiritualităţii românilor. Dreptunghiul sus amintit e denumit „Zona crepusculară a Europei”.

Unul din aceste locuri, Suhuleţ, din judeţul Iaşi, este situat la altitudinea cea mai înaltă a podişului central moldovenesc (465 m alt.) dintre Siret şi Prut, în bazinul superior al râului Bârlad, aflat la distanţă egală (50 km) de Iaşi şi de Vaslui. Localitatea se află în centrul triunghiului cu vârfurile aflate în cele 3 oraşe, fiind cea mai veche localitate din Moldova (1399). În timpul celui de al 2-lea război, aici s-au prăbuşit, fără să se tragă un singur proiectil, patru avioane.

Unul a fost german, aparatul intrând 10 m în pământ la 50 de m de casa lui N. Spiridon, fără ca locuinţa să fie stricată sau cineva rănit. S-au mai prăbuşit un IAR şi 2 sovietice. Fără să aibă vreo defecţiune, avioanele au intrat în picaj. Ciudat e că pilotul nu a fost vătămat şi că aparatul nu a păţit nimic. Oamenii din Suhuleţ se feresc să calce în anumite ore din noapte, de Paşte sau de Anul Nou, când „ard comorile”, pe deal, la circa 100 m de sat spre S-V.

În fiecare noapte de Înviere se aprind comorile, cu flăcări albastre. Locuitorii satului au săpat zadarnic. Într-una din zile, doi localnici au decis să pândească unde anume se vor aprinde flăcările în noaptea de Înviere. Soţia unuia din ei, Costache Lupascu, rămasă acasă cu copiii, a vrut să arunce apa din albie afară, dar a văzut că uşa era blocată pe dinafară. A încercat zadarnic s-o deschidă. După miezul nopţii s-a întors soţul, care a intrat în casă fără rezistenţă. Acesta i-a spus că era o comoară stăpânită de duhuri rele.

În anumite locuri, sătenii din Suhuleţ îşi pierd simţul orientării, toate direcţiile se inversează, iar omul devine dezorientat, părândui-se că totul e întors pe dos. Unul din locuri e halta CFR, altul e Picioare de Vaca, iar altul e în apropiere de Cetăţuia. Cu ani în urmă, preotul, în timp ce se întorcea din Dăceşti, ajuns la poalele dealului Comorniţa, (loc denumit Picioare de Vacă) si-a pierdut simtul orientarii si a ratacit pana spre ziua incercand sa ajunga acasa. Curios este ca dupa ce a umblat peste tot , s-a trezit la halta CFR… Explicaţia dată de cercetătorii români şi străini ar fi aceea că este vorba despre energii telurice si zona  ar fi  nod de întretăiere a unor linii magnetice, extrem de frecvente pe teritoriul României!

Sursa : exploziv-news.ro

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.