România este considerată, de către specialiştii americani şi japonezi în fenomene paranormale, o adevărată zonă crepusculară. Cercetătorii se referă, de fapt, la dreptunghiul Carpaţilor Meridionali, delimitat de meridianele 23 şi 26 de grade şi de paralelele 45 şi 46. Aici apar lumini ciudate în miez de noapte, aici se află şi fântâna miraculoasă de la Smeeni (Susovat) unde mii de oameni şi-au găsit vindecarea, în acest loc există perdele invizibile sub care piloţii din avioane au văzut fiinţe stranii, şi tot în această locaţie există şi o zonă în care aparatele de zbor nu răspund comenzilor.
Fenomenele au fost studiate ÅŸi de românii N. DensuÅŸianu si Fany Seculici specialistă cunoscută sub pseudonimul Bucura Dumbrava, autoare a "CărÅ£ii munÅ£ilor" în care Vârful Omu e descris ca centrul unei stele alcătuită din 6 munÅ£i convergenÅ£i, protectorul spiritualităţii românilor. Dreptunghiul sus amintit e denumit „Zona crepusculară a Europei”.
Unul din aceste locuri, Suhuleţ, din judeţul Iaşi, este situat la altitudinea cea mai înaltă a podişului central moldovenesc (465 m alt.) dintre Siret şi Prut, în bazinul superior al râului Bârlad, aflat la distanţă egală (50 km) de Iaşi şi de Vaslui. Localitatea se află în centrul triunghiului cu vârfurile aflate în cele 3 oraşe, fiind cea mai veche localitate din Moldova (1399). În timpul celui de al 2-lea război, aici s-au prăbuşit, fără să se tragă un singur proiectil, patru avioane.
Unul a fost german, aparatul intrând 10 m în pământ la 50 de m de casa lui N. Spiridon, fără ca locuinÅ£a să fie stricată sau cineva rănit. S-au mai prăbuÅŸit un IAR ÅŸi 2 sovietice. Fără să aibă vreo defecÅ£iune, avioanele au intrat în picaj. Ciudat e că pilotul nu a fost vătămat ÅŸi că aparatul nu a păţit nimic. Oamenii din SuhuleÅ£ se feresc să calce în anumite ore din noapte, de PaÅŸte sau de Anul Nou, când „ard comorile”, pe deal, la circa 100 m de sat spre S-V.
În fiecare noapte de Înviere se aprind comorile, cu flăcări albastre. Locuitorii satului au săpat zadarnic. Într-una din zile, doi localnici au decis să pândească unde anume se vor aprinde flăcările în noaptea de Înviere. Soţia unuia din ei, Costache Lupascu, rămasă acasă cu copiii, a vrut să arunce apa din albie afară, dar a văzut că uşa era blocată pe dinafară. A încercat zadarnic s-o deschidă. După miezul nopţii s-a întors soţul, care a intrat în casă fără rezistenţă. Acesta i-a spus că era o comoară stăpânită de duhuri rele.
ÃŽn anumite locuri, sătenii din SuhuleÅ£ îşi pierd simÅ£ul orientării, toate direcÅ£iile se inversează, iar omul devine dezorientat, părândui-se că totul e întors pe dos. Unul din locuri e halta CFR, altul e Picioare de Vaca, iar altul e în apropiere de Cetăţuia. Cu ani în urmă, preotul, în timp ce se întorcea din DăceÅŸti, ajuns la poalele dealului ComorniÅ£a, (loc denumit Picioare de Vacă) si-a pierdut simtul orientarii si a ratacit pana spre ziua incercand sa ajunga acasa. Curios este ca dupa ce a umblat peste tot , s-a trezit la halta CFR… ExplicaÅ£ia dată de cercetătorii români ÅŸi străini ar fi aceea că este vorba despre energii telurice si zona ar fi nod de întretăiere a unor linii magnetice, extrem de frecvente pe teritoriul României!
Sursa : exploziv-news.ro
Mulțumesc pentru aceste informații!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant!