Misterul nedeslusit al “ Hartii Creatorului”


Profesorul Alexandr Chuvyrov, doctor în stiinte fizice si matematice la Universitatea de Stat a Baskiriei (republica rusa din sudul Muntilor Ural), a decis sa cerceteze, împreuna cu studentul sau chinez Huan Hun, ipoteza unei posibile migratii stravechi, a chinezilor, în Siberia si în Ural. O expeditie în Baskiria le-a adus si confirmarea mult-dorita: inscriptii rupestre într-o limba chineza veche, care vorbeau în special despre comert, casatorii si decese. Dar, în arhivele guvernatorului general din Ufa (capitala republicii) au gasit si consemnari datând din sec. 18, despre circa 200 de placi albe, acoperite cu semne si motive ciudate, studiate de oameni de stiinta rusi, începând chiar din sec. 17. Alte surse indicau asemenea cercetari si pentru începutul de secol 20. Astfel a început o cautare în necunoscut, a unui lucru ce parea a nu fi altceva, decât un mit.

În curtea unui oficial local, prof. Chuvyrov si echipa sa au gasit o lespede, dezgropata ulterior si transportata la universitate, unde a fost foarte bine curatata. Avea laturile de 106/148 centimetri, grosimea de 16 centimetri si circa o tona greutate. În mod uimitor, ea se dovedea a fi alcatuita din trei straturi: primul (14 cm), din dolomita; al doilea, dintr-un gen de sticla numita diopsida, realizat printr-o tehnologie înca inaccesibila omului, astazi; al treilea, dintr-un portelan menit sa asigure protectie stratului mijlociu, cel care este de fapt o harta a Muntilor Ural.


Harta modelata – nu manual, ci cu ajutorul unei tehnologii înalte. A fost numita „Piatra Daskai” sau „Harta Creatorului”, apreciindu-se însa ca ea face parte dintr-un „puzzle” de circa 340/340 metri, care ar reprezenta suprafata în relief a întregului glob. Mai mult decât atât, dintre numerosii specialisti din cele mai diferite domenii, care au început sa studieze misteriosul obiect, o echipa de cartografi americani din Wisconsin a precizat ca o asemenea harta nu putea fi realizata decât pe baza unor relevee aeriene.
         
O asemenea metoda de lucru utilizeaza date furnizate prin sateliti, ceea ce americanii au pus in functiune nu de mult . Vârsta hartii e si ea obiect de controverse. La început, Chuvyrov a avansat cu prudenta o vechime de „doar” 3.000 de ani, însa datarile ulterioare au împins limitele în timp la o incredibila perioada, situata cu 50 milioane, pâna la 120 milioane de ani în urma! Nici scrierea verticala nu si-a deslusit tainele. Din hieroglifele ce o compun, un singur semn a fost descifrat, cel ce reprezinta latitudinea Masivului Ufa. Si mai bizar, harta prezinta si cursuri de apa din Ural, si falia Ufa – Sterlitimak, dar si elemente mai stupefiante: un sistem de irigatii urias, incluzând 12 baraje lungi de 10 km, late de 300-500 m si înalte de 3 km, canale largi de 500 m si chiar râuri artificiale. Ceea ce s-a remarcat cu aceeasi surprindere este absenta oricarei cai de comunicatie terestra, ca si cum cei ce traiau în acea epoca nu foloseau decât mijloace de deplasare pe apa si aeriene.

Sa fie vorba despre o straveche civilizatie disparuta? – se întreaba „armata” de specialisti angajata în studierea ciudatei pietre, luând în calcul si pregatirea unei colonizari a regiunii, de catre misteriosii navigatori în timp. Profesorul Chuvyrov ramâne însa circumspect, în privinta autorului hartii tridimensionale: „Nu-mi place sa vorbim despre OZN sau despre extraterestri. Sa-l numim deci, pe autorul acestei harti, simplu: Creatorul!”

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.